-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Heb je zin in een leuk kookklusje dit weekeinde? Maak dan eens ingemaakte champignons. Dan heb je een heerlijk hapje voor bij de borrel of een lekkere anti-pasta. Je kunt de champignons ook door een salade doen. Het is maar net wat je wil. Ik maak altijd in op de manier zoals ik dat in Italië geleerd heb. Het inmaken op water en azijn. Een prima manier om voor het eerst in te maken. Het kost maar een half uurtje werk. Als je wil, kun je meerdere potjes vullen. Het ligt er maar aan hoeveel champignons je in huis hebt. Weet wel dat de champignons pas over een paar dagen echt lekker worden. Even geduld dus! Maar met de Paasdagen verras jij je gasten met zelf ingemaakte champignons!
Recept
Ingemaakte champignons
30 minuten – makkelijk
Ingrediënten
paddenstoelen of champignons naar keuze
water
azijn
2 takken rozemarijn
1 rode peper in ringen gesneden
2 knoflooktenen
zout
Bereiding
Veeg de champignons of paddenstoelen, zoveel als in je potje(s) passen, goed schoon met keukenpapier.
Snijd ze in plakjes.
Kook ze in 2 delen water, 1 deel azijn en een snufje zout zo’n 15 minuten zachtjes door. Als je van een wat meer zoetzure smaak houdt, kun je een schepje suiker toevoegen.
Giet de champignons af, maar bewaar het kookvocht.
Laat de champignons even uitlekken op keukenpapier.
Kook ondertussen in een pan water één of meerdere lege conservenpotjes uit. Op die manier steriliseer je de potten. Voeg ook het deksel toe aan het kokende water. Kook minimaal 10 minuten.
Haal het potje en de deksel met een tang uit de pan en zet ze omgekeerd op een schone theedoek.
Pel wat teentjes knoflook, de rode peperringen en 2 takjes rozemarijn . Doe deze in het potje en doe daar de champignons bij, schud even goed door elkaar.
Vul het potje met het apart gehouden kookvocht tot de champignons onder staan. Sluit direct de pot. Na drie dagen zijn de champignons eetbaar. Je kunt je potje enkele maanden bewaren op een donkere plek.
Heb je zin om meer conserveertechnieken te leren?
Meld je dan aan voor de workshop!
Conserveertechnieken
Zaterdagmiddagen 13 mei of 24 juni:
Wie graag lokale seizoensprodukten eet of moestuiniert kan niet om het zelf conserveren van groenten en fruit heen. Het is een ideale manier om verse seizoensgroenten en fruit te bewerken en altijd de heerlijkste seizoensproducten op voorraad te hebben. Tijdens deze introductiecursus conserveertechnieken leer je onder andere pekelen, zouten, inmaken, fermenteren en drogen. We gaan onder andere heerlijke verse groenten en kruiden inmaken op zoetzuur, een kaasje maken, een chutney bereiden en vlees pekelen en roken. Zo heb je altijd de heerlijkste eigengemaakte hapjes en drankjes in huis.
Lokatie: Biologische boerderij Ravenstein in Baarn.
Tijd: 12.30-16.30
Kosten €64,95 incl. lunch, je eigen gemaakte hapjes, materialen, recepten en leuke goodiebag.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.