Ingemaakte bietjes

Ik heb vandaag een heerlijke, gezonde snack in de vorm van ingemaakte bietjes voor je. Ik gebruikte daarvoor Chiogga bietjes. Je kent ze wel die prachtige gestreepte bietjes. Chioggia bietjes noemen de Italianen ze en wij hebben dat woord maar overgenomen. Door bietjes op deze manier in te maken heb je altijd een pot heerlijke bieten-pickles die je makkelijk bij een borrelplankje serveert. Maar door de salade doen deze bietjes het ook heel goed. En deze conserveer techniek is bovendien helemaal niet moeilijk. Dus leuk om een keer te proberen in het weekeinde. Ik weet zeker dat je de smaak te pakken krijgt.

Recept 

Ingemaakte bietjes

1 pot-lactosevrij-glutenvrij-vegetarisch-vegan

Ingemaakte bietjes

Ingrediënten

500 gr Chiogga bietjes of gewone bietjes

1/2 ltr azijn

3 laurierbladeren

5 kruidnagelen

6 witte peperkorrels

6 korianderzaadjes

3 takjes dille

Ingemaakte bietjes

Bereiding

Schil de bieten en snijd ze in stukjes.

Doe ze in een gesteriliseerde pot.

Breng de azijn in een pannetje aan de kook, voeg de specerijen toe.

Haal de azijn van het vuur zodra het kookt.

Giet de azijn met specerijen over de bietjes. Giet de pot niet helemaal vol. Zorg dat je tot 2 cm onder de rand blijft met het vocht.

Zorg ook dat de bietjes wel helemaal onder het vocht zitten.

Voeg de takjes dille in stukjes toe.

Draai de pot snel dicht en plak een sticker op de pot met de datum van inmaak.

Laat de pot zeker 1 week rusten zodat de smaken goed intrekken. Je kunt deze bietjes nu zeker een half jaar bewaren.

TIP:

Met een leuke sticker en label heb je ook een leuk cadeautje!

Ingemaakte bietjes

En wil jij ook meedoen aan de workshop conserveren op Hoeve Ravenstein? Geef je dan nu op via:

flyer workshop conserveren

TG Facebook Comments

21.02.2018
Geplaatst in inmaken
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.