-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb vandaag een heerlijke, gezonde snack in de vorm van ingemaakte bietjes voor je. Ik gebruikte daarvoor Chiogga bietjes. Je kent ze wel die prachtige gestreepte bietjes. Chioggia bietjes noemen de Italianen ze en wij hebben dat woord maar overgenomen. Door bietjes op deze manier in te maken heb je altijd een pot heerlijke bieten-pickles die je makkelijk bij een borrelplankje serveert. Maar door de salade doen deze bietjes het ook heel goed. En deze conserveer techniek is bovendien helemaal niet moeilijk. Dus leuk om een keer te proberen in het weekeinde. Ik weet zeker dat je de smaak te pakken krijgt.
Recept
Ingemaakte bietjes
1 pot-lactosevrij-glutenvrij-vegetarisch-vegan
Ingrediënten
500 gr Chiogga bietjes of gewone bietjes
1/2 ltr azijn
3 laurierbladeren
5 kruidnagelen
6 witte peperkorrels
6 korianderzaadjes
3 takjes dille
Bereiding
Schil de bieten en snijd ze in stukjes.
Doe ze in een gesteriliseerde pot.
Breng de azijn in een pannetje aan de kook, voeg de specerijen toe.
Haal de azijn van het vuur zodra het kookt.
Giet de azijn met specerijen over de bietjes. Giet de pot niet helemaal vol. Zorg dat je tot 2 cm onder de rand blijft met het vocht.
Zorg ook dat de bietjes wel helemaal onder het vocht zitten.
Voeg de takjes dille in stukjes toe.
Draai de pot snel dicht en plak een sticker op de pot met de datum van inmaak.
Laat de pot zeker 1 week rusten zodat de smaken goed intrekken. Je kunt deze bietjes nu zeker een half jaar bewaren.
TIP:
Met een leuke sticker en label heb je ook een leuk cadeautje!
En wil jij ook meedoen aan de workshop conserveren op Hoeve Ravenstein? Geef je dan nu op via:
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.