Het Hollands Maandkookboek is sinds het verschijnen begin november 2014 al verschillende keren in de publiciteit geweest.

Recensie: Mieke Schepens

Koken zonder poeha

door Mieke Schepens 10 december 2014

Het Woord vooraf in Het Hollands Maandkookboek van Annemieke Geerts-Chillétrok mij meteen. Daar staat onder meer het volgende: “Tips, die andere kookboeken je nooit geven.”
Het zijn als het ware geheimpjes die hier geopenbaard worden en er mede voor zorgen dat je zelf meer makkelijk, lekker, vers en tegelijk goedkoop kan gaan koken.
Wil je daarnaast weten wat er in je eten zit en waar het vandaan komt. Eet je het liefst producten van dichtbij en vind je het bovendien belangrijk om gezond en lekker te eten, maar heb je weinig tijd om altijd lang in de keuken te staan? Dan is dit kookboek een goede hulp. “Koken zonder poeha”, zoals de auteur het zelf noemt. Met deze makkelijke recepten heb je snel een lekker gerecht op tafel staan. En vergeet niet: niets moet, alles mag. Dit kookboek is samengesteld om het voor de gebruiker gemakkelijker te maken.
Een heel belangrijk detail voor mijzelf is, dat er alleen vis uit de Noordzee gebruikt wordt. Ik kom vaak in Breskens en hoor daar de vissers mopperen over het gebruik van vissoorten die ver weg gevangen worden, terwijl in de Noordzee zoveel lekkers rondzwemt.
Ook de verse producten van onze eigen Hollandse bodem worden aangeraden in dit boek.
Je wordt in de winkels met allerlei duurzaamheidslogo’s en groene vinkjes belaagd, waardoor het niet altijd makkelijk kiezen is en de prijzen liegen er ook niet om, vaak.
Het is aan te raden om het Woord vooraf en het hoofdstuk Verantwoording goed door te lezen. Er staat duidelijk in waarom de keuze van Annemieke Geerts op bepaalde producten is gevallen en enkele tips.

Het Hollands Maandkookboek 
geeft meer dan 100 recepten, verdeeld over de twaalf maanden van het jaar, startend met januari.
De inhoudsopgave staat voorin, hier zie je een overzicht van de recepten per maand met het bladzijdenummer er achter. Elke maand start met een verskalender waarop is aangegeven welke groente, fruit, kruiden, vis, schaal- & schelpdieren en wild die maand vers verkrijgbaar zijn in ons land.
Weet wat je eet is een hoofdstuk dat je in verschillende maanden tegen zult komen en waarin je kunt lezen wat je moet weten over de verschillende viskeurmerken. Wist je dat iedereen zo maar een keurmerk kan bedenken en in de markt kan zetten? Dit staat bij de maand januari te lezen.
Hoe doe je dat komt ook in een aantal maanden voor en laat bijvoorbeeld zien hoe je oesters moet openen, of een ei pocheert.
Hier en daar staat een kooktip, als leuk extraatje.

Meer vind je op: http://www.hebban.nl/recensies/mieke-schepens-over-het-hollands-maandkookboek

Gooi en Eemlander november 2014

foto interview Gooi en Eemlander
Eva maart 2015
 Eva2015
Het Nederlands Dagblad 14 januari 2015
 Het Hollands Maandkookboek in het Nederlands Dagblad
Proef
Het Hollands Maandkookboek in Proef
Culi-blog.nl
Het Hollands Maandkookboek op culiblogs
Instagram Cook&Book  april 2015
Instagram Cook&Book  april 2015
 
Metro 23 april 2015
Interview met Annemieke Geerts in Metro
En op Youtube Koken met Annemieke
https://www.youtube.com/watch?v=d5esx6y6QcM

17.04.2015
Geplaatst in
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.