-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze ijskoffie zonder lactose én zonder geraffineerde suiker, doet qua smaak echt niet onder voor een zogenaamde Frappuccino van een beroemde Amerikaanse koffieketen. Maar hij is wel veel gezonder dan de ijskoffie van de Amerikanen! Je kunt jezelf er prima mee verwennen dit weekeinde. Omdat ik niet tegen lactose kan, maakte ik een lactosevrije ijskoffie. Maar als jij er wel tegen kan, maak je hem met gewone melk. En als je lekker wil zondigen, wat natuurlijk prima is, dan maak je de ijskoffie af met een lekkere dot slagroom. Dat is niet lactosevrij, maar wel heerlijk!
Recept
Lactosevrije ijskoffie
2 stuks – makkelijk
Ingrediënten
10 ijsklontjes
2 kopjes afgekoelde espresso
120 ml plantaardige melk, ik had Rice Dream vanille of gewone volle melk
2 tl honing
Extra: een blender is handig, theedoek, deegroller of steelpan
Bereidingswijze
Zet een lekker sterk bakje espresso zoals de Italianen dat doen! Laat deze na het zetten even een tijdje afkoelen in de koelkast
Stamp de ijsblokjes op de volgende manier fijn. Doe ze in een schone theedoek en vouw die dicht. Sla nu met de theedoek lekker hard op je keukenblad of hamer met een deegroller of steelpan op de klontjes totdat het ijs gecrasht is en jij je agressie lekker kwijt bent. Liever niet de blender gebruiken voor dit ijsblokjes-stampen-project, want niet alle blenders, weet ik helaas uit ervaring, zijn bestand tegen ijsblokjes!
Doe de afgekoelde koffie, de honing en de plantaardige melk in de blender en mix dit goed door. Je kunt nu het gecrushte ijs toevoegen en nog een keer de machine draaien, dat lukt wel! Mix totdat het ijs fijngemalen is.
Of voeg het fijngemalen ijs toe aan je koffie en voilà, je hebt een heerlijke ijskoffie zonder lactose.
Samen met slagroom is het natuurlijk helemaal een feest, maar dat is aan jou!
Wil je meer lactosevrije recepten? Ze staan op dit blog en ook in mijn kookboek!
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.