-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Deze ijskoffie zonder lactose én zonder geraffineerde suiker, doet qua smaak echt niet onder voor een zogenaamde Frappuccino van een beroemde Amerikaanse koffieketen. Maar hij is wel veel gezonder dan de ijskoffie van de Amerikanen! Je kunt jezelf er prima mee verwennen dit weekeinde. Omdat ik niet tegen lactose kan, maakte ik een lactosevrije ijskoffie. Maar als jij er wel tegen kan, maak je hem met gewone melk. En als je lekker wil zondigen, wat natuurlijk prima is, dan maak je de ijskoffie af met een lekkere dot slagroom. Dat is niet lactosevrij, maar wel heerlijk!
Recept
Lactosevrije ijskoffie
2 stuks – makkelijk
Ingrediënten
10 ijsklontjes
2 kopjes afgekoelde espresso
120 ml plantaardige melk, ik had Rice Dream vanille of gewone volle melk
2 tl honing
Extra: een blender is handig, theedoek, deegroller of steelpan
Bereidingswijze
Zet een lekker sterk bakje espresso zoals de Italianen dat doen! Laat deze na het zetten even een tijdje afkoelen in de koelkast
Stamp de ijsblokjes op de volgende manier fijn. Doe ze in een schone theedoek en vouw die dicht. Sla nu met de theedoek lekker hard op je keukenblad of hamer met een deegroller of steelpan op de klontjes totdat het ijs gecrasht is en jij je agressie lekker kwijt bent. Liever niet de blender gebruiken voor dit ijsblokjes-stampen-project, want niet alle blenders, weet ik helaas uit ervaring, zijn bestand tegen ijsblokjes!
Doe de afgekoelde koffie, de honing en de plantaardige melk in de blender en mix dit goed door. Je kunt nu het gecrushte ijs toevoegen en nog een keer de machine draaien, dat lukt wel! Mix totdat het ijs fijngemalen is.
Of voeg het fijngemalen ijs toe aan je koffie en voilà, je hebt een heerlijke ijskoffie zonder lactose.
Samen met slagroom is het natuurlijk helemaal een feest, maar dat is aan jou!
Wil je meer lactosevrije recepten? Ze staan op dit blog en ook in mijn kookboek!
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.