IJskoffie zonder lactoseDeze ijskoffie zonder lactose én zonder geraffineerde suiker, doet qua smaak echt niet onder voor een zogenaamde Frappuccino van een beroemde Amerikaanse koffieketen. Maar hij is wel veel gezonder dan de ijskoffie van de Amerikanen! Je kunt jezelf er prima mee verwennen dit weekeinde. Omdat ik niet tegen lactose kan, maakte ik een lactosevrije ijskoffie. Maar als jij er wel tegen kan, maak je hem met gewone melk. En als je lekker wil zondigen, wat natuurlijk prima is, dan maak je de ijskoffie af met een lekkere dot slagroom. Dat is niet lactosevrij, maar wel heerlijk!

Recept 

Lactosevrije ijskoffie  

2 stuks – makkelijk

 

Ingrediënten 

10 ijsklontjes

2 kopjes afgekoelde espresso

120 ml plantaardige melk, ik had Rice Dream vanille of gewone volle melk

2 tl honing

Extra: een blender is handig, theedoek, deegroller of steelpan

IJskoffie zonder lactose

Bereidingswijze

Zet een lekker sterk bakje espresso zoals de Italianen dat doen! Laat deze na het zetten even een tijdje afkoelen in de koelkast

Stamp de ijsblokjes op de volgende manier fijn. Doe ze in een schone theedoek en vouw die dicht. Sla nu met de theedoek lekker hard op je keukenblad of hamer met een deegroller of steelpan op de klontjes totdat het ijs gecrasht is en jij je agressie lekker kwijt bent. Liever niet de blender gebruiken voor dit ijsblokjes-stampen-project, want niet alle blenders, weet ik helaas uit ervaring, zijn bestand tegen ijsblokjes!

Doe de afgekoelde koffie, de honing en de plantaardige melk in de blender en mix dit goed door. Je kunt nu het gecrushte ijs toevoegen en nog een keer de machine draaien, dat lukt wel!  Mix totdat het ijs fijngemalen is.

Of voeg het fijngemalen ijs toe aan je koffie en voilà, je hebt een heerlijke ijskoffie zonder lactose.

Samen met slagroom is het natuurlijk helemaal een feest, maar dat is aan jou!

IJskoffie zonder lactose

Wil je meer lactosevrije recepten? Ze staan op dit blog en ook in mijn kookboek!

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 

 

TG Facebook Comments

19.07.2017
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.