-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb vandaag een ideaal campinggerecht van eieren in een pittige tomatensaus, ofwel Shakshuka voor je. Het recept is eerlijk gezegd een repost. Maar dit simpele eenpansgerecht is echt zo verrukkelijk dat ik dit het graag nog eens bij je onder de aandacht breng. Het is een van de basisgerechten in onder andere Tunesië, Libië, Algerije, Marokko en immens populair in Israel. De Israelische kookboekenschrijver Ottolenghi introduceerde het bij ons in een van zijn beroemde kookboeken. Voor mij is het vooral ultiem comfort food. Vandaar dat het ideaal is als campinggerecht. Het is ook zo’n recept waarmee je restjes groenten en kruiden op kunt maken. En het leent zich prima als vegetarisch gerecht. Al maakte ik een versie met vlees, want ik had nog wat saucijzen over. Affijn, als je nog nooit shakshuka hebt gemaakt, dan wordt dat de hoogste tijd.
Recept
Ideaal campinggerecht
4 personen – 45 minuten- Makkelijk
Ingrediënten
1 tl komijnzaadjes of komijnpoeder
olijfolie
2 saucijzen
2 uien, gepeld en in ringen gesneden
1 zakje gesneden pastagroenten (ik had wortel, ui, broccoli)
2 tenen knoflook
1 tl gedroogde tijm
1 el paprikapoeder
1/2 tl gedroogde chilipeper
2 blikken tomatenblokjes
100 g oude kaas, geraspt
4 eieren (groot)

Bereiding:
Rooster in een droge pan de komijn op hoog vuur, gedurende twee minuutjes.
Voeg de olijfolie toe en knijp de 2 saucijzen uit boven de pan. Roer het vlees met een vork rul.
Voeg de uiringen toe en deze twee minuten mee.
Doe nu de groenten erbij, samen met de uitgeperste tenen knoflook, paprikapoeder, chilipeper en thijm en bak dit alles op middelhoog vuur 1 minuut door.
Voeg dan de tomatenblokjes toe, samen met een scheut water, zodat een goed gevulde pastasaus ontstaat. Kook dit op een laag vuur gedurende 20-25 minuten goed door. Proef of het geheel goed op maak is. Voeg eventueel nog wat zout en peper naar smaak toe.
Breek de eieren boven de saus, verdeel vervolgens de geraspte kaas over de pan en breng alles verder op smaak met zout en peper. Kook alles nog eens 10-12 minuten op laag-middelhoog vuur. Als de eieren gestold zijn is het klaar.
Serveer met lekker witbrood of pitabroodjes.
Ook zin in lekker leesvoer tijdens je vakantie? In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
Of ">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.
Voor meer info zie de pagina: workshops
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.