-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Vandaag haal ik een heerlijke gauwe ouwe voor tevoorschijn; hutspot. Geen gewone natuurlijk, maar hutspot met zoete uien en appel. Gewoon omdat het heerlijk is en het weer is voor een stamppot. Bovendien is het typisch zo’n gerecht voor de Makkelijke Maandag. Deze hutspot-variant maakte ik wat zoeter met appels en met uien, die ik heel langzaam heb laten garen.En heb jij nou thuis zo’n mooie taart of tulbandvorm liggen? Gebruik die dan eens om de hutspot te serveren. Dat ziet er meteen hartstikke mooi uit. Krijgen ze waarschijnlijk nog meer trek bij jou thuis. En dan proeven ze ook nog eens die lekkere zoetige smaak. hhhmmm Ik zeg lekker maken vanavond. Of morgen, dat kan ook!
Recept
hutspot
met appel en zoete uien
4 personen, 1 uur, makkelijk
Ingrediënten
1 kg kruimige aardappelen, zoals Doré
750 gr winterpeen
3 appels, bv Cox Orange of Elstar
4 grote uien
1 (grote) rookworst, liefst van de slager
1 laurierblaadje
echte roomboter
peper en zout
Bereiding van de hutspot
Schil de aardappelen, was ze goed schoon en snijd ze in blokjes.
Schil de wortelen en appels en snijd ze in blokjes.
Snijd de uien in ringen.
Doe de aardappelen, wortelblokjes, appelblokjes en de helft van de uien samen met het laurierblaadje in een pan. Voeg een bodempje water toe en breng aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je1 tl zout toe. Laat vijftien minuten pruttelen
Fruit in een andere pan de overige ui-ringen heel langzaam op een laag vuur in een flinke klont roomboter. Zorg dat de ui-ringen langzaam caramel-kleurig (en dus lekker zoet) worden.
Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking (of aanwijzing slager)
Giet de hutspot af, verwijder de laurier en stamp alles fijn. Voeg zout en peper en een klont roomboter toe en roer goed door.
Verdeel de hutspot over de borden, leg er de zoete ui-ringen en een stuk worst op! Of gebruik de tulbandvorm
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.