postelein hotdog
Deze after druk Paasweekeinde dinsdag heb ik een recept voor een hotdog met Hollandse postelein voor je. Een beetje vergeten, supergezonde groente die zich makkelijk laat bereiden, maar ook prima in een salade past. Herkennen doe je hem aan de heldergroene, kleine, ruitvormige blaadjes. De smaak is licht friszuur, vandaar dat hij het ook zo goed doet in salades. Je hebt de winter- en de gewone postelein. In deze tijd van het jaar hebben we de laatste weer. Op deze manier in een hotdog verwerkt is een ideale manier om je kinderen groenten te leren eten. Maar ook als je zelf eens kennis wil maken met deze ietwat vergeten groente is dit een heel handig recept. Mocht jouw groenteboer hem nou niet hebben, maar je wil wel bladgroente uit het seizoen? Neem dan raapstelen, nog zo’n supergezonde Hollandse bladgroente die nu in het seizoen is. 

Recept

hotdog met postelein 

3 personen – 30 minuten – makkelijk.

postelein hotdog

Ingrediënten

olijfolie

3 saucijzen

een ui

een teen knoflook

1 tl kerriepoeder

200 gr postelein

100 gr geraspte oude kaas.

Bereiding:

Verwarm eerst wat olijfolie in een bakpan en doe hier de drie saucijzen bij. Bak ze op middelhoog vuur gedurende 10 minuten. Keer ze af en toe om.

Snipper ondertussen de ui en de knoflook.

Was dan ook de postelein.

Verwarm vervolgens de oven voor op 180 graden.

Zet dan een andere bakpan op het vuur, verwarm er wat olijfolie in en bak hierin de uien en de knoflook op middelhoog vuur. Voeg na een minuut of 5 ook de postelein en de kerrie toe. Breng dit verder op smaak met peper en zout en roer het goed door elkaar.

Haal de groente uit de pan en snijd het even fijn op een snijplank.

Haal tenslotte ook de saucijzen uit de pan, leg ze in een ovenschaal en snijd ze in het midden open. Doe de postelein in de opening, strooi er wat geraspte kaas over en zet dit alles nog een kleine 10 minuten in de voorverwarmde oven.

Eet smakelijk!

postelein hotdog

 

TG Facebook Comments

03.04.2018
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.