Homemade eiersalade
Ik heb op deze woensdag voor Pasen een lekkere homemade eiersalade voor je. Ze is heerlijk om mee te nemen als lunch. Ik garandeer je dat deze duizend keer lekkerder is dan zo’n bakje zoute rommel uit de supermarkt. Want vaak zijn aan deze kant en klare sauzen en slaatjes allerlei slechte E-nummers toegevoegd. Vooral de beruchte E 621 ofwel mononatriumglutamaat. En dat terwijl je eiersalade zo lekker makkelijk zelf kunt maken. Dus ik zeg, verwen je familie met de Pasen met homemade eiersalade en laat al dat kant en klaar lekker in de winkel liggen!

Recept

homemade  eiersalade 

4 personen – 15 minuten – supermakkelijk

Homemade eiersalade

Ingrediënten

4 eieren, liefst biologische of Rondeel

1/2 sjalotje, fijngesnipperd

5 el yoghurt

2 el mayonaise

3 druppels witte wijnazijn

2 el gehakte verse kervel (verkrijgbaar bij de groenteboer)

2 el gehakte, verse bieslook (supermarkt en groenteboer)

1 tl kerriepoeder

peper en zout

Bereiding

Zet een pannetje water op het vuur en kook hierin de eieren 4 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in kleine stukjes en laat afkoelen.

Meng in een schaaltje het fijngesnipperd sjalotje, yoghurt, mayonaise, witte wijnazijn, de kruiden en kerriepoeder. Proef en breng dan op smaak met zout en peper. Voeg de gehakte eieren toe en roer goed door elkaar. Proef nog even en voeg naar smaak meer kruiden, kerrie of mayonaise toe.

Homemade eiersalade

Wil je meer weten over eieren en hoe dat zit met biologische eieren en scharreleieren? Kijk dan in Het Hollands Maandkookboek!

 

TG Facebook Comments

12.04.2017
Geplaatst in Saus
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.