-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb op deze woensdag voor Pasen een lekkere homemade eiersalade voor je. Ze is heerlijk om mee te nemen als lunch. Ik garandeer je dat deze duizend keer lekkerder is dan zo’n bakje zoute rommel uit de supermarkt. Want vaak zijn aan deze kant en klare sauzen en slaatjes allerlei slechte E-nummers toegevoegd. Vooral de beruchte E 621 ofwel mononatriumglutamaat. En dat terwijl je eiersalade zo lekker makkelijk zelf kunt maken. Dus ik zeg, verwen je familie met de Pasen met homemade eiersalade en laat al dat kant en klaar lekker in de winkel liggen!
Recept
homemade eiersalade
4 personen – 15 minuten – supermakkelijk
Ingrediënten
4 eieren, liefst biologische of Rondeel
1/2 sjalotje, fijngesnipperd
5 el yoghurt
2 el mayonaise
3 druppels witte wijnazijn
2 el gehakte verse kervel (verkrijgbaar bij de groenteboer)
2 el gehakte, verse bieslook (supermarkt en groenteboer)
1 tl kerriepoeder
peper en zout
Bereiding
Zet een pannetje water op het vuur en kook hierin de eieren 4 minuten. Laat de eieren schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd de eieren in kleine stukjes en laat afkoelen.
Meng in een schaaltje het fijngesnipperd sjalotje, yoghurt, mayonaise, witte wijnazijn, de kruiden en kerriepoeder. Proef en breng dan op smaak met zout en peper. Voeg de gehakte eieren toe en roer goed door elkaar. Proef nog even en voeg naar smaak meer kruiden, kerrie of mayonaise toe.
Wil je meer weten over eieren en hoe dat zit met biologische eieren en scharreleieren? Kijk dan in Het Hollands Maandkookboek!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.