-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Maak lekker je eigen ovengebakken chips. Want, zeg nou zelf, af en toe gaat er toch niks boven een filmpje kijken met een heerlijke bak chips op schoot. Maar ja, gezond is anders natuurlijk. Nu houd ik gelukkig al niet van chips met een smaakje, dus heel veel E-nummers krijg ik niet binnen. Ik eet vooral naturel chips, maar ja dààr zit dan weer een bak zout van heb ik jou daar overheen. Da’s niet fijn voor de bloeddruk. Sinds ik in het bezit ben van een Japanse mandoline kan ik groente en aardappels echt flinterdun snijden. En dan kun je dus heel makkelijk zelf (groente)chips maken. Je moet even geduld hebben en ze rustig in de oven hun werk laten doen, maar dan heb je ook echt veel lekkerder chips dan uit een zak. En verse ovenchips hebben lang niet zo veel zout nodig, want de aardappelsmaak is al heerlijk. Als je wil kun je er ook heerlijk kerriepoeder of paprikapoeder overheen strooien. Dus ik zou zeggen, verwen jezelf dit weekeinde en maak je eigen ovengebakken chips.
Recept ovengebakken chips
Ingrediënten en benodigdheden
500 gr lekkere aardappelen, vastkokende zijn het handigst
zout en peper en eventueel een ander kruid
2 bakplaten bekleed met bakpapier
beetje olijf- of zonnebloemolie
mandoline of kaasschaaf of goed mes
Zoe ziet de Japanse mandoline er uit. Verkrijgbaar bij de goede kookwinkels. Kijk wel uit, hij is vlijmscherp.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Niet warmer, want dan verbranden ze makkelijk!
Snijd de aardappels dun met een scherp mes, kaasschaaf of op de mandoline.
Verdeel de schijfjes aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat; zorg dat de schijfjes niet op elkaar liggen. Kruid ze met zout, eventueel peper en een ander kruid.
Sprenkel er voorzichtig wat olie overheen. Niet teveel dan krijg je zompige chips.
Bak de schijfjes 15 minuten op 180 graden. Check regelmatig je oven, want het ene chipje bakt harder dan het andere.
Keer de chips om en bak ze nog eens 15 minuten. Check weer regelmatig je oven en haal de chips die al klaar zijn er uit en doe die vast in een schaal.
Mocht na 15 minuten niet alle chips krokant zijn, laat ze dan nog in de oven.
Serveer de chips in een grote schaal of in deze papieren bakjes.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.