-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Maak lekker je eigen ovengebakken chips. Want, zeg nou zelf, af en toe gaat er toch niks boven een filmpje kijken met een heerlijke bak chips op schoot. Maar ja, gezond is anders natuurlijk. Nu houd ik gelukkig al niet van chips met een smaakje, dus heel veel E-nummers krijg ik niet binnen. Ik eet vooral naturel chips, maar ja dààr zit dan weer een bak zout van heb ik jou daar overheen. Da’s niet fijn voor de bloeddruk. Sinds ik in het bezit ben van een Japanse mandoline kan ik groente en aardappels echt flinterdun snijden. En dan kun je dus heel makkelijk zelf (groente)chips maken. Je moet even geduld hebben en ze rustig in de oven hun werk laten doen, maar dan heb je ook echt veel lekkerder chips dan uit een zak. En verse ovenchips hebben lang niet zo veel zout nodig, want de aardappelsmaak is al heerlijk. Als je wil kun je er ook heerlijk kerriepoeder of paprikapoeder overheen strooien. Dus ik zou zeggen, verwen jezelf dit weekeinde en maak je eigen ovengebakken chips.
Recept ovengebakken chips
Ingrediënten en benodigdheden
500 gr lekkere aardappelen, vastkokende zijn het handigst
zout en peper en eventueel een ander kruid
2 bakplaten bekleed met bakpapier
beetje olijf- of zonnebloemolie
mandoline of kaasschaaf of goed mes
Zoe ziet de Japanse mandoline er uit. Verkrijgbaar bij de goede kookwinkels. Kijk wel uit, hij is vlijmscherp.
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Niet warmer, want dan verbranden ze makkelijk!
Snijd de aardappels dun met een scherp mes, kaasschaaf of op de mandoline.
Verdeel de schijfjes aardappel over een met bakpapier beklede bakplaat; zorg dat de schijfjes niet op elkaar liggen. Kruid ze met zout, eventueel peper en een ander kruid.
Sprenkel er voorzichtig wat olie overheen. Niet teveel dan krijg je zompige chips.
Bak de schijfjes 15 minuten op 180 graden. Check regelmatig je oven, want het ene chipje bakt harder dan het andere.
Keer de chips om en bak ze nog eens 15 minuten. Check weer regelmatig je oven en haal de chips die al klaar zijn er uit en doe die vast in een schaal.
Mocht na 15 minuten niet alle chips krokant zijn, laat ze dan nog in de oven.
Serveer de chips in een grote schaal of in deze papieren bakjes.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.