hoe maak je zelf boemboe nasi
Homemade boemboe nasi ! Denk nou niet meteen oooh dat is veel werk, want dat is het niet. Je keukenmachine doet het meeste werk. Dus maak voortaan je eigen boemboe nasi met verse ingrediënten. En als je meteen een voorraad maakt, vries je de rest gewoon in. Heb je altijd lekker verse home made boemboe nasi bij de hand. En denk je nou ik houd wel van wat pittiger? Dan maak je hem gewoon met wat meer pepers. Het gaat er immers om dat jij het lekker vindt.

Recept

Homemade boemboe nasi 

lactose-en glutenvrij-2 porties voor 5 personen

Zo maak je zelf zelf boemboe nasi.

Ingrediënten

1 grote ui, fijngesnipperd

3 tenen knoflook, fijngesnipperd

1 stuk gember ter grootte van je duimtop

4 el ketjap manis

2 tl kurkuma

1 tl djinten (komijn)

2 tl ketoembar (koriander)

1/2 tl nootmuskaat

1/2 tl steranijspoeder (toko)

een groene peper, in grove stukken gehakt.

1 tl zeezout

2 el zonnebloemolie

Bereiding

Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en maal het tot het een gladde massa is.

Mocht je geen steranijspoeder kunnen vinden, dan kun je die ook weglaten.

Klaar is kees!

Je kunt de boemboe bewaren in een gesteriliseerde pot (10 minuten gekookt in water of direct uit de vaatwasser op 70 graden)

De helft van wat je nu gemaakt hebt is voldoende voor een nasi voor 5 personen.

De andere helft kun je bewaren in het potje. Dek de massa in het potje af met een klein laagje zonnebloemolie. Dan kan je het ongeveer 2 weken bewaren.

Nog handiger is om de boemboe in te vriezen. Dat kan gewoon in een diepvrieszakje. Dan kan je de saus zeker 3 maanden bewaren.

zo maak je zelf boemboe nasi

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op Facebook, Twitter en Instagram

 

En wil je nog meer leuke info over kruiden en specerijen? Kijk dan eens op de Facebookpagina Kruiden en Specerijen.

TG Facebook Comments

19.09.2018
Geplaatst in Saus
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.