-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Homemade boemboe nasi ! Denk nou niet meteen oooh dat is veel werk, want dat is het niet. Je keukenmachine doet het meeste werk. Dus maak voortaan je eigen boemboe nasi met verse ingrediënten. En als je meteen een voorraad maakt, vries je de rest gewoon in. Heb je altijd lekker verse home made boemboe nasi bij de hand. En denk je nou ik houd wel van wat pittiger? Dan maak je hem gewoon met wat meer pepers. Het gaat er immers om dat jij het lekker vindt.
Recept
Homemade boemboe nasi
lactose-en glutenvrij-2 porties voor 5 personen
Ingrediënten
1 grote ui, fijngesnipperd
3 tenen knoflook, fijngesnipperd
1 stuk gember ter grootte van je duimtop
4 el ketjap manis
2 tl kurkuma
1 tl djinten (komijn)
2 tl ketoembar (koriander)
1/2 tl nootmuskaat
1/2 tl steranijspoeder (toko)
een groene peper, in grove stukken gehakt.
1 tl zeezout
2 el zonnebloemolie
Bereiding
Doe alle ingrediënten in een foodprocessor en maal het tot het een gladde massa is.
Mocht je geen steranijspoeder kunnen vinden, dan kun je die ook weglaten.
Klaar is kees!
Je kunt de boemboe bewaren in een gesteriliseerde pot (10 minuten gekookt in water of direct uit de vaatwasser op 70 graden)
De helft van wat je nu gemaakt hebt is voldoende voor een nasi voor 5 personen.
De andere helft kun je bewaren in het potje. Dek de massa in het potje af met een klein laagje zonnebloemolie. Dan kan je het ongeveer 2 weken bewaren.
Nog handiger is om de boemboe in te vriezen. Dat kan gewoon in een diepvrieszakje. Dan kan je de saus zeker 3 maanden bewaren.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
En wil je nog meer leuke info over kruiden en specerijen? Kijk dan eens op de Facebookpagina Kruiden en Specerijen.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.