-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Home made suikervrije ketchup, er gaat niks boven lekker zelfgemaakte ketchup. Ik maak hier een variant zonder suiker. De meeste recepten schrijven namelijk een aardige hoeveelheid suiker voor, maar dat is helemaal niet nodig voor de lekker zoete smaak. Die zit namelijk al in de tomaten uit blik die ik gebruik én in de toevoeging van gember en specerijen. Ook liet ik de knoflook weg die in de meeste recepten zit, want voor je het weet overheerst die de smaak van de tomaten. En dat is ook niet de bedoeling. En weet je wat verder zo leuk is, je kunt bij een zelfgemaakte saus altijd nog eigen creativiteit toevoegen. wat dacht je van lekkere kruiden of wat citroensmaak. het is helemaal aan jou
Recept home made
suikervrije ketchup
1 fles – lactosevrij – vegetarisch – suikervrij

Ingrediënten
500 gr tomaten uit blik
1 rode ui, fijngehakt
25 ml (balsamico) azijn
1 tl geraspte gember
3 druppels tabasco
2 scheutjes Worchestersaus
1 tl nootmuskaat
1/2 tl cayennepeper
1/2 tl korianderzaad
1 kruidnagel
een blaadje laurier
Bereiding
Zet een pan op een middelhoog vuur. Doe wat olijfolie in de pan en verwarm even voor. Voeg dan de fijngesnipperde uien toe. Bak deze zachtjes 2 minuten door.
Voeg dan de geraspte gember, tabasco, Worchestersaus, kruiden en specerijen toe. Roer goed door elkaar.
Voeg het blik tomaten toe en een scheut water. Laat dit op een zacht vuur zeker een uur pruttelen.
Haal de pan van het vuur, haal het laurierblaadje en de kruidnagels en korianderzaad uit de saus ,en pureer de rest van de saus met een staafmixer.
Kook ondertussen je potten in water met eventueel een scheutje soda in 10 minuten schoon. Vergeet niet de deksels ook mee te koken.
Breng de ketchup eventueel op smaak met peper en zout en giet deze in schone gesteriliseerde potten of flessen.
De ketchup blijft een jaar goed in de koelkast.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.