-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Voor de vrijdagavond heb ik een makkelijke maaltijdsoep voor je. Door de groenten even in de keukenmachine ietwat fijn te malen, sta je niet eindeloos te hakken en te snijden, maar eet je wel verse groenten. Ik vind het altijd een ideale manier om mijn restjes groenten op te maken. Vooral pompoen en knolselderij zijn van die groenten waar je altijd een stuk van overhoudt. Dan is deze soep heel handig. Is je koelkast ook weer lekker leeg voor het weekeinde en ben je duurzaam bezig! En omdat het de vleesloze week is maakte ik er een vega soep van. Maar kun je het niet laten dan zijn gebakken spekblokjes ook verrukkelijk in deze soep!
Recept
Makkelijke vega maaltijdsoep
4 personen-40 minuten-makkelijk
glutenvrij-vegetarisch-bevat heel klein beetje lactose
Ingrediënten
2 uien
1 grote teen knoflook
1 winterpeen
2 prei, alleen het wit
1/4 knolselderij
1 pastinaak
1/4 pompoen
1 blikje tomaten (450 gr)
1,5 ltr bouillon (of 2 ltr water en 3 bouillonblokjes)
2 el gedroogde Italiaanse kruiden
1 el chilivlokken/chilipoeder
250 gr oude kaas, geraspt
Extra: keukenmachine
Bereiding
Pel en snipper eerst de uien en de knoflook.
Was de prei en snijd de witte stronk er af. Haal 1 cm van de onderkant van de prei. Bewaar de rest van het groen in de koelkast.
Schil de winterpeen en de pastinaak met een dunschiller en haal 1 cm van de uiteinden af.
Snijd de knolselderij en de pompoen en schil ook de stukken die je gaat gebruiken.
Snijd alle groenten nu in grove blokjes en doe die in de keukenmachine. Maal de groenten fijn, maar niet te fijn.
Zet een grote pan met dikke bodem op een middelmatig vuur en doe daar een scheut olijfolie met wat boter in. Als de boter bruist doe je er de ui en knoflook bij en laat dat rustig bakken. Zodra de ui glazig is voeg je de rest van de groenten in een keer toe en roer je alles goed door elkaar. Voeg de kruiden toe en roer die er ook goed doorheen.
Voeg dan na een minuut of 5 het blikje tomaten en de bouillon toe. Breng alles aan de kook en laat lekker een half uurtje pruttelen zodat de smaken goed intrekken.
Proef tenslotte of de soep naar smaak is en voeg eventueel nog wat zout of peper toe.
Schep de soep in 4 kommen, verdeel er geraspte kaas over en serveer met stokbrood en bv. een lekker kaasplankje.
Meer weten over de Week zonder vlees? Check dan : weekzondervlees.nl
Doe je mee aan de workshop Conserveren? Check hier meer info!
Of geef je op via ">
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.