-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Ik heb hier een heerlijke Hollandse kassaldo voor je. Sta je op de camping? Ben je lekker in je tuin aan het hangen? Ofwel ben je lekker aan het genieten van het zonnetje dat weer teruggekeerd is? Nou dan ga jij vanavond, net als ik, niet lang in de keuken staan. En dat hoeft ook niet, want ik heb deze heerlijke Hollandse kaassalade voor je. Met twee soorten kaas er in. Kijk, kaas heb je altijd wel in de koelkast liggen toch? Nou waarom zou je die dan niet in je salade verwerken. Het is lekker en zo heb je makkelijk een maaltijdsalade gemaakt. Soepje vooraf, stokbroodje erbij. Klaar is Kees. Heerlijk toch….
Recept
Hollandse kaassalade!
4 personen – 20 minuten – super makkelijk
Ingrediënten:
2 zakken gemengde sla
2 tomaten
4 bosuien
1 komkommer
2 gekookte bieten
250 gr jonge kaas, in blokjes
100 gr zachte geitenkaas
1 bakje champignons
olijfolie
Scheut sherry
Peper en zout
Olijfolie extra vierge
stokbrood
Bereiding:
Verdeel de sla over 4 borden.
Was de tomaten en de bosuien en snijd ze in stukjes.
Schil de komkommer, snijd hem doormidden en schraap met een lepel de zachte kern uit de komkommer. Snijd de rest in blokjes.
Snijd de gekookte bieten in blokjes.
Verdeel de bosuien, bieten- en komkommerblokjes over de 4 borden.
Verdeel de kaasblokjes en de zachte geitenkaas over de borden.
Veeg de champignons schoon met een stukje keukendoek. Verwijder de steeltjes en snijd de champignons in tweeën.
Zet een bakpan op een middelhoog vuur en doe daar 2 el olijfolie in.
Voeg 1 minuut later de champignons toe en bak ze even goed door. Bestrooi ze met zout, peper en 1 tl paprikapoeder. Blus ze na een paar minuten af met een flinke scheut Sherry en hussel de champignons even door het vocht. Zet het vuur uit.
Laat de champignons even afkoelen en verdeel ze dan over de vier borden. Druppel wat van de achtergebleven Sherrysaus over de salade.
Bestrooi alle borden met een beetje peper en zout en maak af met wat goede olijfolie extra vierge.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.