kaassalade

Ik heb hier een heerlijke Hollandse kassaldo voor je. Sta je op de camping? Ben je lekker in je tuin aan het hangen? Ofwel ben je lekker aan het genieten van het zonnetje dat weer teruggekeerd is? Nou dan ga jij vanavond, net als ik, niet lang in de keuken staan. En dat hoeft ook niet, want ik heb deze heerlijke Hollandse kaassalade voor je. Met twee soorten kaas er in. Kijk, kaas heb je altijd wel in de koelkast liggen toch? Nou waarom zou je die dan niet in je salade verwerken. Het is lekker en zo heb je makkelijk een maaltijdsalade gemaakt. Soepje vooraf, stokbroodje erbij. Klaar is Kees. Heerlijk toch….

Recept 

Hollandse kaassalade!

4 personen – 20 minuten – super makkelijk

kaassalade

 Ingrediënten:

2 zakken gemengde sla

2 tomaten

4 bosuien

1 komkommer

2 gekookte bieten

250 gr jonge kaas, in blokjes

100 gr zachte geitenkaas

1 bakje champignons

olijfolie

Scheut sherry

Peper en zout

Olijfolie extra vierge

stokbrood

images 

Bereiding:

Verdeel de sla over 4 borden.

Was de tomaten en de bosuien en snijd ze in stukjes.

Schil de komkommer, snijd hem doormidden en schraap met een lepel de zachte kern uit de komkommer. Snijd de rest in blokjes.

Snijd de gekookte bieten in blokjes.

Verdeel de bosuien, bieten- en komkommerblokjes over de 4 borden.

Verdeel de kaasblokjes en de zachte geitenkaas over de borden.

Veeg de champignons schoon met een stukje keukendoek. Verwijder de steeltjes en snijd de champignons in tweeën.

Zet een bakpan op een middelhoog vuur en doe daar 2 el olijfolie in.

Voeg 1 minuut later de champignons toe en bak ze even goed door. Bestrooi ze met zout, peper en 1 tl paprikapoeder. Blus ze na een paar minuten af met een flinke scheut Sherry en hussel de champignons even door het vocht. Zet het vuur uit.

Laat de champignons even afkoelen en verdeel ze dan over de vier borden. Druppel wat van de achtergebleven Sherrysaus over de salade.

Bestrooi alle borden met een beetje peper en zout en maak af met wat goede olijfolie extra vierge.

TG Facebook Comments

25.08.2016
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.