hutspot

Vandaag haal ik een heerlijke gauwe ouwe voor tevoorschijn; hutspot. Geen gewone natuurlijk, maar hutspot met zoete uien en appel. Gewoon omdat het heerlijk is en het weer is voor een stamppot.  Deze hutspot-variant maakte ik wat zoeter met appels en met uien, die ik heel langzaam heb laten garen.En heb jij nou thuis zo’n mooie taart of tulbandvorm liggen? Gebruik die dan eens om de hutspot te serveren. Dat ziet er meteen hartstikke mooi uit. Krijgen ze waarschijnlijk nog meer trek bij jou thuis. En dan proeven ze ook nog eens die lekkere zoetige smaak. hhhmmm Ik zeg lekker maken vanavond. Of morgen, dat kan ook!

Recept

 Hollandse hutspot

met appel en zoete uien

4 personen, 1 uur, makkelijk

hutspot

Ingrediënten

1 kg kruimige aardappelen, zoals Doré

750 gr winterpeen

3 appels, bv  Cox Orange of Elstar

4 grote uien

1 (grote) rookworst, liefst van de slager

1 laurierblaadje

echte roomboter

peper en zout

hutspot

Bereiding van de hutspot

Schil de aardappelen, was ze goed schoon en snijd ze in blokjes.

Schil de wortelen en appels en snijd ze in blokjes.

Snijd de uien in ringen.

Doe de aardappelen, wortelblokjes, appelblokjes en de helft van de uien samen met het laurierblaadje in een pan. Voeg een bodempje water toe en breng aan de kook. Zodra het water kookt, voeg je1 tl zout toe. Laat vijftien minuten pruttelen

Fruit in een andere pan de overige ui-ringen heel langzaam op een laag vuur in een flinke klont roomboter. Zorg dat de ui-ringen langzaam caramel-kleurig (en dus lekker zoet) worden.

Verwarm de rookworst volgens de aanwijzing op de verpakking (of aanwijzing slager)

Giet de hutspot af, verwijder de laurier en stamp alles fijn. Voeg zout en peper en een  klont roomboter toe en roer goed door.

Verdeel de hutspot over de borden, leg er de zoete ui-ringen en een stuk worst op! Of gebruik de tulbandvorm om er een mooie vorm mee te maken. Happy hutspot!

 

Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?

Of wil je iemand een kookboek cadeau doen met Kerst?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. En een vegetarisch kerstmenu!

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 En in mijn shop vind je het leukste servies voor de feestdagen!

TG Facebook Comments

13.12.2017
Geplaatst in stamppot
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.