-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik zal het hier niet teveel hebben over dat stomme weer van gisteren. Dat weer dat je enorm doet verlangen naar grote pannen Hollandse hachee. En naar lekker warm binnen zitten. Tja, en dat laatste zat er gisteren dus dus even niet in. Want manlief en ik hadden de eer om de hele dag buiten in de regen te staan. Op de BMX-baan van Langenbroek (NH). Om 9.o0 uur waren we present om onze zoon van 9 aan te moedigen in de laatste wedstrijd van het BMX-west kampioenschap. Aangezien wij alledrie lid zijn van de ‘Club van mensen die altijd wel iets belangrijks vergeet mee te nemen’ moesten we dat aanvankelijk zonder paraplu doen. Gelukkig is er ook een ‘Club van mensen die altijd zo slim is van alles wat extra mee te nemen’. Dus dat probleem was al snel opgelost. Zoonlief reed als de bliksem, dus ach…wat maakt die regen dan ook uit. Nou ja, dat je de hele dag in een modderpoel staat. Er in de kantine alleen maar broodjes kroket en frikandel te krijgen zijn. En dat je weet dat er, na al die wedstrijden, in al die leeftijdscategorieën, ook nog een hele lange prijsuitreiking is. Maar het goede nieuws was een mooie glimmende beker en bij thuiskomst een heerlijke pan Hollandse hachee, die ik op zaterdag al klaargemaakt had. Natte kleren uit, opwarmen en eten maar! Heerlijk.
Ingrediënten voor hachee voor 4:
750 gr stoofvlees (sucadelappen bijvoorbeeld)
2 el bloem
3 grote uien
grote klont roomboter
1 tl. bruine basterdsuiker
4 dl rode wijn
2 laurierblaadjes
2 kruidnageltjes
3 el. rode wijnazijn
zout en versgemalen peper
Extra: braadpan en schuimspaan
Bereiding van hachee voor 4:
Snijd het vlees in blokjes van ca. 3 x 3 cm. Bestrooi ze met de bloem en roer even goed door elkaar zodat alle blokjes bebloemd zijn.
Snijd de uien in dunne ringen.
Verhit de roomboter zachtjes in een braadpan. Zorg dat het niet bruin wordt of aanbrandt. Bak de helft van de blokjes vlees rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan op een bord. Herhaal dit met de tweede portie vlees.
Doe de uienringen in het achtergebleven braadvet (voeg evt. boter toe als er te weinig in de pan is achtergebleven), voeg een theelepel bruine suiker toe. Schep goed om en laat de ui zacht worden op niet te hoog vuur.
Voeg de blokjes vlees toe aan de uien en meng goed door elkaar.
Blus alles af met de wijn. Voeg de laurierblaadjes en de kruidnagels toe.
TIP: Steek de kruidnagel in het laurierblaadje. Dan raak je de kruidnagel niet kwijt!!
Doe de rode wijnazijn erbij en breng op smaak met wat zout en peper.
Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en laat de hachee met het deksel op de pan 1,5- 2 uur zachtjes stoven. De saus mag niet koken!
Schep af en toe om en voeg zonodig een extra scheut water toe als het vlees te droog mocht worden. Breng zonodig verder op smaak met wat zout en peper.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.