Deze week trappen we af met een heerlijke Hollandse groente stoofpot vol met vitaminen. Het is zo’n recept dat onwijs simpel is om te maken en stiekem enorm veel smaak heeft. je kunt het gerecht gewoon vegetarisch houden. Maar ik bakte er wat saucijzen bij en serveerde het gerecht met stokbrood. De pan was helemaal leeg. Heerlijk!

Ingrediënten

  • olijfolie
  • 2 uien, gesnipperd
  • 4 tenen knoflook, gesnipperd
  • 1 gedroogd pepertje, verkruimeld
  • 2 preien, in ringen
  • een doosje cantharellen, gesneden
  • 1 blik gepelde tomaat
  • een bosje wilde spinazie, gewassen en gesneden
  • 1/2 liter bouillon
  • 1 stokbrood
  • 4 saucijzen

Bereiding

Verhit eerst 2 el olijfolie in een grote bakpan op middelhoog vuur, smoor hierin vervolgens de gesnipperde uien. Laat ze een paar minuten bakken tot ze glazig zijn en voeg dan de knoflook en de peper toe.

Voeg dan na een paar minuten de prei en de cantharellen toe en bak ze 1 minuutje mee. Doe dan de blik tomaten erbij, de gesneden spinazie en de bouillon.

Zet het deksel op de pan en laat alles een half uur op een zacht vuurtje pruttelen. Check af en toe of de stoofpot niet inkookt.

Bak in de tussentijd de 4 saucijzen in een bakpan in wat olijfolie en snijd het stokbrood in stukken. Serveer deze bij je Hollandse groente stoofpot.

Eet smakelijk!

TG Facebook Comments

25.03.2019
Geplaatst in stoofpot
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.