-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Ik heb met dit heerlijke weer ook een heerlijke Hollandse couscous salade voor je. Niet alleen zit de couscous vol Hollandse seizoensgroenten, ik heb hem ook op zijn Hollands bereid. Dat wil zeggen dat ik over de couscous kokend water heb gedaan om hem even te laten wellen. Ik vind dat heerlijk, maar officieel hoort couscous 3 keer gestoomd te worden en dan is hij eigenlijk pas goed. De Hollandse manier is dus een stuk simpeler en misschien niet de officiële manier, maar ik vind het heerlijk op een zomerse dag. Lekker met wat stokbrood en kaasjes en een koel glas witte wijn. Zo begint de week alvast goed.
Recept
Hollandse couscous salade
4 personen-bijgerecht-20 minuten-super makkelijk
bevat gluten-lactose en noten-vegetarisch
Ingrediënten
250 gr couscous
500 ml water
1/2 bos bleekselderij, gewassen en in ringen gesneden
bosje radijsjes, gewassen en gesneden
50 gr rucola, gewassen
100 gr witte kaas, in blokjes
handje rozijnen
handje cashewnoten
2 lente uien, fijngehakt
1 wortel, in reepjes gesneden
5 el sojasaus
2 el citroensap
1 el oestersaus
1 el sherry of als je geen alcohol wilt, appelsap
Bereiding
Doe eerst de couscous in een schaal.
Breng dan het water aan de kook. Giet het kokende water over de couscous en laat even staan.
Maak ondertussen je sausje door de sojasaus, citroensap, oestersaus en sherry bij elkaar te voegen.
Maak e couscous rul door er met een vork doorheen te gaan.
Verdeel tenslotte de groenten, kaas, noten en rozijnen door de couscous en roer deze goed om.
Giet het sausje eroverheen en meng ook die goed door de couscous.
Eet smakelijk!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.