Ik heb met dit heerlijke weer ook een heerlijke Hollandse couscous salade voor je. Niet alleen zit de couscous vol Hollandse seizoensgroenten, ik heb hem ook op zijn Hollands bereid. Dat wil zeggen dat ik over de couscous kokend water heb gedaan om hem even te laten wellen. Ik vind dat heerlijk, maar officieel hoort couscous 3 keer gestoomd te worden en dan is hij eigenlijk pas goed. De Hollandse manier is dus een stuk simpeler en misschien niet de officiële manier, maar ik vind het heerlijk op een zomerse dag. Lekker met wat stokbrood en kaasjes en een koel glas witte wijn. Zo begint de week alvast goed.

Recept

Hollandse couscous salade

4 personen-bijgerecht-20 minuten-super makkelijk

bevat gluten-lactose en noten-vegetarisch

Hollandse couscous salade

Ingrediënten

250 gr couscous

500 ml water

1/2 bos bleekselderij, gewassen en in ringen gesneden

bosje radijsjes, gewassen en gesneden

50 gr rucola, gewassen

100 gr witte kaas, in blokjes

handje rozijnen

handje cashewnoten

2 lente uien, fijngehakt

1 wortel, in reepjes gesneden

5 el sojasaus

2 el citroensap

1 el oestersaus

1 el sherry of als je geen alcohol wilt, appelsap

Hollandse couscous salade

Bereiding

Doe eerst de couscous in een schaal.

Breng dan het water aan de kook. Giet het kokende water over de couscous en laat even staan.

Maak ondertussen je sausje door de sojasaus, citroensap, oestersaus en sherry bij elkaar te voegen.

Maak e couscous rul door er met een vork doorheen te gaan.

Verdeel tenslotte de groenten, kaas, noten en rozijnen door de couscous en roer deze goed om.

Giet het sausje eroverheen en meng ook die goed door de couscous.

Eet smakelijk!

Hollandse couscous salade

TG Facebook Comments

11.06.2018
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.