-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een heerlijk ouderwets recept van Hollandse biefstuk met champignons voor je. Ik vond het in zo’n oud jaren ’70 kookboek. Je weet wel zo’n kookboek met van die heerlijk ouderwetse foto’s met bruin servies. Afijn, het gaat om de biefstuk, dat blijft natuurlijk een fijn stukje vlees boordevol ijzer. Ik at het veel toen ik na de geboorte van mijn zoon weer op sterkte moest komen. En ik kreeg het vroeger van mijn moeder als ik ziek was geweest. Steevast op een verse witte boterham met lekker veel braadvet erover. Dat was goed om aan te sterken. En ik dacht eigenlijk is het best een leuk recept voor Mijn Hollandse Keuken, want niet iedereen weet hoe je een lekkere biefstuk bakt. Dus dat leg ik je ook meteen uit.
Recept
Hollandse biefstuk
met champignons
4 personen – hoofdgerecht – 20 minuten
Ingrediënten
4 kogelbiefstukken van elk 150 gram
250 gr kastanjechampignons, gehalveerd
2 sjalotten, gesnipperd
klontje roomboter
100 ml room
Bereiding
Haal de biefstuk een uurtje voor het bakken uit de koelkast.
Maak de champignons schoon en pel en snipper de ui.
Verwarm een braadpan. Doe de roomboter er in en laat zachtjes uit bruisen tot het lichtbruin kleurt.
Bestrooi de biefstukken met peper en zout.
Schroei de 2 biefstukken vervolgens aan beide kanten dicht en bestrooi ze met peper en zout. Bak ze ongeveer 2 minuten per kant.
Haal ze dan uit de pan en leg ze op een bord onder aluminiumfolie.
Bak nu ook de 2 andere biefstukken in de roomboter. Leg ook die op het bord onder de folie.
Voeg wat extra boter toe in de pan en bak dan de champignons en de sjalotten. Bak ze niet te hard tot ze goudbruin kleuren.
Voeg de room toe, samen met de gehakte peterselie. Breng op smaak met zout en peper.
Serveer de biefstukken en garneer ze met de champignons.
Je kunt de biefstuk met aardappeltjes eten, maar op een lekkere dikke boterham is ook heel lekker.
Heb je zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.