-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vandaag had ik het geluk de lekkerste Hollandse aardbeien tegen het lijf te lopen. Het mooie weer lokte me achter mijn bureau vandaan de fiets op. Al fietsend kwam ik zo maar ineens op de mini streekmarkt van Lage Vuursche terecht. En daar stond de kraam van Krommerijn fruit met heerlijke Hollandse aardbeien en kersen. Ik kocht meteen een tas vol uiteraard, want zo vaak kom je zo’n buitenkans niet tegen. Eenmaal thuis werd er meteen een aanval op de aardbeien geopend en doosje één was dus direct op. Gelukkig kon ik doosje twee nog net redden om er een toetje mee te maken.
Hollandse aardbeien: uit de kas of van de volle grond!

Van oudsher is het officiële aardbeienseizoen maar heel kort, zo’n week of 10 en hij duurt van half juni tot eind augustus. Toch komen de Hollandse aardbeien in april al in de winkels. Dat komt omdat iedereen in het voorjaar al aardbeien wil eten. Om aan die behoefte te voldoen zijn de Hollandse kas-aardbeien een prima uitkomst. Dus deze vroege aardbeien komen altijd uit de kas of uit het buitenland. Check daarom altijd het etiket! Vanaf juni, afhankelijk van het weer, zijn de Hollandse aardbeien uit de volle grond rijp. Deze zijn over het algemeen zoeter van smaak, kleiner in omvang en roder van kleur.
Aardbeienrassen

Er zijn honderden aardbeienrassen. De populairste aardbei is wel de Elsanta. Die is goed van smaak en ook lekker stevig waardoor hij het transport goed kan doorstaan. Volgens kenners is de Lambada echter de allerlekkerste aardbei. Maar deze is wat duurder omdat hij heel kwetsbaar is. Jammer genoeg vertellen de meeste groenteboeren je nooit welke soort ze verkopen. En als je er naar vraagt weten ze het meestal niet. Ik weet het toevallig omdat ik ooit voor het EO-programma Melk en Honing een reportage maakte over de Lambada-aardbeien.
Aardbeienfeesten in Zundert
Dit weekeinde kun je in het Brabantse Zundert de Aardbeienfeesten gaan vieren. Het geboortedorp van Vincent van Gogh is niet alleen trots op de schilder, maar ook op haar beroemde fruitcorso dat in september gehouden wordt én last but not least: op de Zundertse aardbeien. Terecht, want ze zijn heerlijk. Vooral nu ze van de volle grond komen. Tijdens de Zundertse aardbeienfeesten kun je niet alleen heel veel Hollandse aardbeien eten, maar ook alvast de maquettes van het fruitcorso van september bekijken en meedoen aan de aardbeienbakwedstrijd.
Aardbeien uit de Krommerijn

De Krommerijnstreek is een gebied bij Utrecht waar van oudsher veel fruit verbouwd wordt. De streek houdt regelmatig evenementen waarbij je zelf fruit kunt gaan oogsten. In de plattelandswinkel van De Achterdijk kun je ook terecht voor verse fruit zoals eigen aardbeien en kersen en een aantal groenten. Ook houden zij zelfplukdagen waarop je zelf mag gaan plukken en een lekkere pannenkoek kunt eten. Check hun website krommerijnfruit.nl voor deze plukdagen.
Ook leuk om als aardbeienliefhebber te bezoeken:

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.