bounties

Heb je zin om lekker wat te snoepen, maar wil je ook wat minder suiker eten? Dan heb ik hier een recept voor eigengemaakte bounties voor je. Ze zijn qua smaak zeker niet zo zoet als die uit de winkel. Maar dat is ook niet de bedoeling, toch? Ook al vind ik het onzin dat een mens helemaal geen suiker meer zou willen eten, je kan je suikerinname wel minderen. Dat is prima, want we eten behoorlijk veel suiker. Vaak zonder dat we het door hebben. Het grote voordeel van deze bounties is ook dat hier geen foute E-nummers in zitten. Dat vind ik nog veel belangrijker dan suikers. Vandaar dat ik dit bestaande recept uitprobeerde. Het beviel me prima, dus ik deel het hier graag met je. Let wel, ook honing is suiker, maar je krijgt minder suiker binnen dan met fabrieksbounties en geen foute E-nummers. Bovendien is het gewoon weer eens lekker wat anders!

Recept zelfgemaakte bounties

bounties

Ingrediënten voor 12 kleine bounties:
– 200 gr kokosrasp
– 4 tl kokosolie
– 8 tl honing
– 250 gr pure chocolade liefst van minimaal 70% cacao

bounties

Bereiding:
Meng de kokosrasp met de kokosolie en  honing in een keukenmachine.

Verdeel het mengsel met je handen in 6 porties en kneed ze stevig in de vorm van een bounty. Je kan ook gewoon balletjes met je handen maken als je dat makkelijker vindt.

Doe de kokosballen ongeveer 20 minuten in de vriezer.

Zet een pan water op het vuur waar een metalen of glazen schaal in past. Zet de schaal boven het gekookte water, maar zorg dat de schaal het water niet raakt. Smelt de pure chocolade in de schaal boven het kokend water. Haal de schaal even weg als het te hard gaat! Dit heet verwarmen au bain marie.

Haal de mengkom met chocolade van het vuur zodra de chocolade helemaal gesmolten is.

Haal je kokosballen uit de vriezer en doop deze 1 voor 1 in de chocolade en leg ze op een stuk bakpapier.

Laat de bounty’s afkoelen in de koelkast en serveer ze wanneer de chocolade helemaal hard is geworden.

TIP: Je kunt eventueel een handje rozijnen of fijngemalen noten door het kokosmengsel doen!

bounties

TG Facebook Comments

17.03.2017
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.