-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Heb je zin om lekker wat te snoepen, maar wil je ook wat minder suiker eten? Dan heb ik hier een recept voor eigengemaakte bounties voor je. Ze zijn qua smaak zeker niet zo zoet als die uit de winkel. Maar dat is ook niet de bedoeling, toch? Ook al vind ik het onzin dat een mens helemaal geen suiker meer zou willen eten, je kan je suikerinname wel minderen. Dat is prima, want we eten behoorlijk veel suiker. Vaak zonder dat we het door hebben. Het grote voordeel van deze bounties is ook dat hier geen foute E-nummers in zitten. Dat vind ik nog veel belangrijker dan suikers. Vandaar dat ik dit bestaande recept uitprobeerde. Het beviel me prima, dus ik deel het hier graag met je. Let wel, ook honing is suiker, maar je krijgt minder suiker binnen dan met fabrieksbounties en geen foute E-nummers. Bovendien is het gewoon weer eens lekker wat anders!
Recept zelfgemaakte bounties
Ingrediënten voor 12 kleine bounties:
– 200 gr kokosrasp
– 4 tl kokosolie
– 8 tl honing
– 250 gr pure chocolade liefst van minimaal 70% cacao
Bereiding:
Meng de kokosrasp met de kokosolie en honing in een keukenmachine.
Verdeel het mengsel met je handen in 6 porties en kneed ze stevig in de vorm van een bounty. Je kan ook gewoon balletjes met je handen maken als je dat makkelijker vindt.
Doe de kokosballen ongeveer 20 minuten in de vriezer.
Zet een pan water op het vuur waar een metalen of glazen schaal in past. Zet de schaal boven het gekookte water, maar zorg dat de schaal het water niet raakt. Smelt de pure chocolade in de schaal boven het kokend water. Haal de schaal even weg als het te hard gaat! Dit heet verwarmen au bain marie.
Haal de mengkom met chocolade van het vuur zodra de chocolade helemaal gesmolten is.
Haal je kokosballen uit de vriezer en doop deze 1 voor 1 in de chocolade en leg ze op een stuk bakpapier.
Laat de bounty’s afkoelen in de koelkast en serveer ze wanneer de chocolade helemaal hard is geworden.
TIP: Je kunt eventueel een handje rozijnen of fijngemalen noten door het kokosmengsel doen!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.