-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Deze overheerlijke Italiaanse koekjes eet ik altijd tijdens mijn zomervakantie in Italië. Maar aangezien de Italiaanse vakantie van dit jaar nog ver weg is, breng ik mezelf thuis alvast in vakantiesferen met cantuccini. Ik vind ze vooral lekker na een goede maaltijd bij een koffie en een likeurtje. Ja, de Dolce Vita is ook aan mij besteed hoor! De Cantuccini koekjes zijn trouwens ook in de winkel te koop (in ieder geval bij Jumbo) en ook helemaal niet slecht, maar er gaat niets boven zelf maken. Want dan kun je er lekker je eigen smaak aan geven. En daar lenen deze koekjes zich uitstekend voor.
Recept cantuccini
Nou vind ik het enige nadeel van Cantuccini koekjes dat ze keihard zijn. Dat harde komt omdat ze twee keer gebakken worden. In mijn recept bak ik ze daarom slechts één keer, zodat ze wat zachter blijven. Het voordeel van de koekjes is dat je geen boter maar zonnebloemolie gebruikt.De melk heb ik vervangen door ongezoete sojamelk, dus zo zijn ze ook nog eens lactosevrij. Wel zo handig met mijn lactose-intolerantie. Tot slot zijn de Toscaanse Cantuccini eigenlijk gemaakt met amandelen, maar aangezien ik afgelopen najaar een enorme voorraad hazelnoten heb geraapt, maak ik ze met hazelnoten. En met citroen, want dat is goed voor de Italiaanse sfeer.
Dit heb je nodig voor één koekjestrommel vol Cantuccini:
250 gr zelfrijzend bakmeel
snufje zout
snufje kaneel
2 eieren
100 gr suiker
1 vanillepeul
rasp van 2 citroenen
50 ml zonnebloemolie
50 ml ongezoete sojamelk (of gewone melk)
100 gr grof gehakte hazelnoten
Zo maak je de koekjes:
1)Verwarm de oven voor op 160 °C.
2)Snijd de vanillepeul open en schraap met een mesje de merg eruit.
3)Meng dit samen met het zelfrijzend bakmeel, de suiker, hazelnoten, snufje zout, snufje kaneel en de citroenrasp. Let er bij het raspen van de citroen wel op dat je alleen het gele deel van de schil raspt en niet het witte, want dat is erg bitter!
4) Klop de eieren los. Voeg olie, (soja)melk toe aan de eieren. Klop nogmaals goed door. Voeg dit toe aan het bakmeel.
5)Kneed alles goed door elkaar.
6)Verdeel het deeg in 2 stukken en vorm elk stuk tot een staaf met een doorsnee van circa 3 cm.
7)Leg de staven op een met bakpapier bekleed bakblik. Bak de staven in circa 30-40 minuten goudbruin.
8)Laat ze afkoelen in de oven. En snijd ze tot slot in plakjes van 1,5 cm.
9) Wil je de oorspronkelijke harde koekjes? Neem de staven dan na 25-30 minuten uit de oven en laat ze afkoelen tot lauwwarm. Snijd de staven met een mes in schuine plakjes. Leg de plakjes nog circa 10 minuten in de oven. Draai ze om en bak nog eens 10 minuten. Laat ze vervolgens helemaal afkoelen.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.