-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Morgen en overmorgen ben ik met mijn huisgemaakte chutney te vinden op het Lentefeest van Hoeve Ravenstein in Baarn. Een heel gezellige markt vol kraampjes met lekkere dingen en kookdemonstraties en je kunt er naar de jonge dieren komen kijken.
Ik ben er in ieder geval om Het Hollands Maandkookboek te promoten en ik ga er ook wat huisgemaakt lekkers verkopen zoals mijn ouderwetse Appel-ui chutney. Lekker bij een stukje kaas, op een toastje of bij een gebraden stukje vlees. Wil jij hem lekker zelf maken? Hier is het recept.
Recept appel-ui chutney
Wat heb je nodig?
1 kg goudreinette appels
500 gr uien
125 gr rozijnen
500 gr basterdsuiker
1 tl van elk: cayennepeper, mosterdpoeder, gemberpoeder, kaneel
4 el grove mosterd
100 ml ciderazijn
25 gr zout
Zo maak je het:
Schil de appels, haal het klokhuis er uit en snijd ze in stukjes
Schil ook de uien en snipper ze lekker fijn.
Doe dan alle ingrediënten in een grote pan, roer alles vervolgens goed door elkaar en laat het minimaal 1,5 uur op matig vuur sudderen. Check wel regelmatig of het niet aanbrandt.
Zet dan nog een pan water op en breng deze aan de kook. Als het water kookt leg je een paar glazen potten én deksels (los vd pot) in de pan en kook je deze zo’n 10 minuten. Haal ze dan voorzichtig uit de pan met een tang! Laat de potten omgekeerd uitlekken op een schone keukendoek. Je hebt nu de potten gesteriliseerd. Zeer belangrijk bij het inmaken.
Schep de chutney tenslotte in de potten en draai ze dicht. Zet op zijn kop weg. De chutney is een maand na het maken op zijn lekkerst! Eventjes geduld dus. Je kunt dit goedje wel lekker lang bewaren. Zeker 3 maanden.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.