appel ui chutney

 

Morgen en overmorgen ben ik met mijn huisgemaakte chutney te vinden op het Lentefeest van Hoeve Ravenstein in Baarn. Een heel gezellige markt vol kraampjes met lekkere dingen en kookdemonstraties en je kunt er naar de jonge dieren komen kijken.

Schermafbeelding 2015-07-21 om 17.29.06

Ik ben er in ieder geval om Het Hollands Maandkookboek te promoten en ik ga er ook wat huisgemaakt lekkers verkopen zoals mijn ouderwetse Appel-ui chutney. Lekker bij een stukje kaas, op een toastje of bij een gebraden stukje vlees. Wil jij hem lekker zelf maken? Hier is het recept.

Recept appel-ui chutney

appel ui chutney

Wat heb je nodig?

1 kg goudreinette appels

500 gr uien

125 gr rozijnen

500 gr basterdsuiker

1 tl van elk: cayennepeper, mosterdpoeder, gemberpoeder, kaneel

4 el grove mosterd

100 ml ciderazijn

25 gr zout

IMG_2178

Zo maak je het:

Schil de appels, haal het klokhuis er uit en snijd ze in stukjes

Schil ook de uien en snipper ze lekker fijn.

Doe dan alle ingrediënten in een grote pan, roer alles vervolgens goed door elkaar en laat het minimaal 1,5 uur op matig vuur sudderen. Check wel regelmatig of het niet aanbrandt.

Zet dan nog een pan water op en breng deze aan de kook. Als het water kookt leg je een paar glazen potten én deksels (los vd pot) in de pan en kook je deze zo’n 10 minuten. Haal ze dan voorzichtig uit de pan met een tang! Laat de potten omgekeerd uitlekken op een schone keukendoek. Je hebt nu de potten gesteriliseerd. Zeer belangrijk bij het inmaken.

Schep de chutney tenslotte in de potten en draai ze dicht. Zet op zijn kop weg. De chutney is een maand na het maken op zijn lekkerst! Eventjes geduld dus. Je kunt dit goedje wel lekker lang bewaren. Zeker 3 maanden.

IMG_2186

 

 

TG Facebook Comments

08.05.2015
Geplaatst in pekelen. inmaken
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.