-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Hoe maak je zelf aardbeienvlaatjes? Nou da’s eigenlijk best simpel en echt verrukkelijk. In de winkel zijn de vlaatjes behoorlijk duur dus waarom zou je ze niet lekker zelf maken. geeft meteen een heerlijk voorjaarsgevoel. Eindelijk liggen de Hollandse aardbeien bij de groenteboer. De zomerkoninkjes komen nog uit de kas, maar lekker zijn ze! Ik kocht dus meteen 2 grote dozen. Thuis aten we direct 1 bak aardbeien op. De tweede doos heb ik net weten te redden om er deze vlaatjes mee te maken. Super simpel en snel. Dus ga ook lekker aan de slag en serveer ze vanavond na het diner. En als ze dan thuis raar opkijken zeg je: ” Gewoon omdat het kan.”
Recept aardbeienvlaatjes
Ingrediënten
200 gr bloem
80 gr suiker
snuf zout
100 gr koude boter
1 ei
aardbeienjam
doosje aardbeien
poedersuiker
Extra: 4 taartvormpjes en een deegroller
Bereiding
meng de bloem met de suiker en het snufje zout.
Doe het ei erbij en roer even door.
Voeg de boterblokjes toe en kneed met schone handen door de bloem tot je een stevige bal hebt.
Verpak het deeg in plastic folie en leg het 30-60 minuten in de koelkast.
Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.
Haal het deeg uit de koeling, rol het uit met de deegroller en bekleed daar de vier vormpjes mee. Het deeg dat je mogelijk over hebt doe je ook in de oven, dan heb je heerlijke koekjes.
Doe de vormpjes deeg 20 minuten in de oven. Haal ze er dan uit en laat ze afkoelen.
Was vervolgens de aardbeien en snijd ze in plakjes.
Vul dan de vormpjes met de aardbeienjam (vanillevla is ook lekker) en de aardbeien.
Bestrooi eventueel met wat poedersuiker en serveer direct. Smullen maar!
Nog even over de Hollandse aardbei…
Van oudsher is het aardbeienseizoen maar heel kort, zo’n week of 6. Van (half) juni tot (eind) juli. Nu komen de Hollandse aardbeien in april al in de winkels. Deze vroege aardbeien komen nog uit de kas. Vanaf juni, afhankelijk van het weer, zijn de aardbeien die buiten in de volle grond groeien rijp. Deze zijn over het algemeen zoeter van smaak en roder van kleur. Deze buitenoogst gaat door tot september. Er zijn honderden aardbeienrassen. De populairste aardbei is wel de Elsanta. Die is goed van smaak en ook lekker stevig waardoor hij het transport goed kan doorstaan. Volgens kenners is de Lambada echter de allerlekkerste aardbei. Maar deze is wat duurder omdat hij heel kwetsbaar is. Jammer genoeg vertellen de meeste groenteboeren je nooit welke soort ze verkopen. En als je er naar vraagt weten ze het meestal niet. Ik weet het toevallig omdat ik ooit voor het programma Melk en Honing een reportage maakte over de Lambada-aardbeien.
In het Hollands Maandkookboek staat trouwens ook een heerlijke salade staat met aardbeien. Dat kan dus ook! Je kunt hem bestellen in mijn shop.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.