-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Vandaag heb ik risi e bisi voor je. Het is zeg maar het makkelijk te maken broertje van risotto en je maakt het met verse doperwtjes. Je kookt de rijst en overige ingrediënten gewoon samen in een pan! Niks erbij blijven en eindeloos roeren. Tja, daar hebben die Italianen heus ook niet altijd tijd voor en daarom bedachten ze deze risi e bisi, ofwel Rijst met doperwten. Traditioneel maak je het met ham. Die heb ik vervangen door spekjes en ik deed er dille bij. Risi e bisi is een heerlijk zomers gerecht. En de verse tuinerwten zijn echt niet te versmaden. Niet zo melig als de diepvries- of blikvariant. Ik zou zeggen, koop ze nu een keer vers en geniet van die heerlijke smaak!
Recept
risi e bisi
4 personen – 45 minuten – makkelijk
Ingrediënten
2 el olijfolie
een bakje champignons, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngesneden
20 gr roomboter
bosje dille, fijngehakt
Bereiding
Verhit eerst de olijfolie in een grote pan met dikke bodem en bak hierin de spek tot het lekker knapperig is. Haal vervolgens de spekreepjes uit de pan en leg ze even apart op een bord.
Voeg vervolgens wat extra olie, de ui , champignons en knoflook toe aan het achtergebleven spekvet en bak deze 1-2 minuten mee.
Voeg dan ook de risotto toe en bak 1-2 minuten mee tot de korrels glanzen en doorzichtig zijn.
Schenk meteen daarna de bouillon erbij, voeg de spekjes toe en laat de rijst de bouillon op laag vuur langzaam opnemen. Roer af en toe even, maar niet zo vaak als bij risotto.
Voeg dan na 30 minuten de verse doperwten toe. En kook die 5 minuten mee met de risotto.
Voeg tenslotte de geraspte kaas en de roomboter toe en roer deze goed door. Breng alles op smaak met zout en peper.
Schep de risotto in vier kommen, verdeel er de dille over en geniet!
Eet smakelijk!
Nog meer zin gekregen in recepten van het seizoen?
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
Of kom naar een van mijn workshops!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.