-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Het is Woensdag Weckdag en ik leg je vandaag uit hoe je ceviche maakt. Ceviche is een verse vis die gegaard is in limoen- of citroensap. Het zuur in de sap en de eiwitten in de vis gaan een chemisch proces aan die zorgt voor de garing evan de vis. Je hebt dus eigenlijk helemaal geen gasfornuis of oven nodig om je vis te garen. Ik ben enorm fan van ceviche en aangezien we nog een maandje kunnen genieten van de kabeljauw uit de Noordzee, heb ik hem met deze vis gemaakt. Het is supermakkelijk om te maken en ideaal als mooi voorgerecht!
Hoe maak je ceviche?
Een lekkere en veilige ceviche staat of valt bij de versheid van de vis. Het is dus zaak dat je echt verse vis koopt.citrussap laat de eiwitten in het visvlees weliswaar stollen, maar doodt niet alle bacterieën en parasieten.
Dit zijn de beste tips om te zien of vis vers is:
-De vis moet bolle en heldere ogen hebben.
-De veerkracht van de huid en het vlees moeten goed zijn. Dat check je door met je vinger op de vis te drukken. Als het goed is blijft er geen afdruk achter.
-Hij mag uiteraard niet stinken.
-De kiewen moeten mooi rood zijn.
-De ogen moeten helder zijn, net als de huid.

Foto visbureau
Recept ceviche van kabeljauw
Ingrediënten
500 gr verse kabeljauw filets
300 ml limoensap
een rood pepertje
een teen knoflook
1 rode ui
1 stengel bleekselderij
een halve paprika
100 gr kerstomaatjes
zout en peper
Bereiding
Snijd de kabeljauw in reepjes.
Hak dan de rode peper fijn en pel en snipper de knoflook
Doe de visrepen in een schaal en overgiet de reepjes vervolgens met de limoensap en voeg dan ook de hele knoflook en de helft van de rode peper toe. Dek de schaal af en zet hem weg in de koelkast.
Snijd ondertussen de rode ui in ringen en leg die in ijswater. Daardoor gaat de scherpte van de uien af! Haal de uiringen na 5 minuten uit het ijswater en dep ze droog. Snijd dan ook de bleekselderij en de paprika in stukjes en halveer de tomaten.
Haal de ceviche na 10 minuten marineren weer uit de koelkast, voeg de bleekselderij, paprika en tomaten toe. Breng alles op smaak met peper en zout en geniet van je heerlijk verse voorgerecht.
Workshop conserveren! Doe je mee op zaterdag 21 april!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.