Het is Woensdag Weckdag en ik leg je vandaag uit hoe je ceviche maakt. Ceviche is een verse vis die gegaard is in limoen- of citroensap. Het zuur in de sap en de eiwitten in de vis gaan een chemisch proces aan die zorgt voor de garing evan de vis. Je hebt dus eigenlijk helemaal geen gasfornuis of oven  nodig om je vis te garen. Ik ben enorm fan van ceviche en aangezien we nog een maandje kunnen genieten van de kabeljauw uit de Noordzee, heb ik hem met deze vis gemaakt. Het is supermakkelijk om te maken en ideaal als mooi voorgerecht!

Hoe maak je ceviche?

Een lekkere en veilige ceviche staat of valt bij de versheid van de vis. Het is dus zaak dat je echt verse vis koopt.citrussap laat de eiwitten in het visvlees weliswaar stollen, maar doodt niet alle bacterieën en parasieten.

Dit zijn de beste tips om te zien of vis vers is:

-De vis moet bolle en heldere ogen hebben.

-De veerkracht van de huid en het vlees moeten goed zijn. Dat check je door met je vinger op de vis te drukken. Als het goed is blijft er geen afdruk achter.

-Hij mag uiteraard niet stinken.

-De kiewen moeten mooi rood zijn.

-De ogen moeten helder zijn, net als de huid.

 

Foto visbureau

Foto visbureau

 

        Recept ceviche van kabeljauw

Ingrediënten

500 gr verse kabeljauw filets

300 ml limoensap

een rood pepertje

een teen knoflook

1 rode ui

1 stengel bleekselderij

een halve paprika

100 gr kerstomaatjes

zout en peper

Bereiding

Snijd de kabeljauw in reepjes.

Hak dan de rode peper fijn en pel en snipper de knoflook

Doe de visrepen in een schaal en overgiet de reepjes vervolgens met de limoensap en voeg dan ook de hele knoflook en de helft van de rode peper toe. Dek de schaal af en zet hem weg in de koelkast.

Snijd ondertussen de rode ui in ringen en leg die in ijswater. Daardoor gaat de scherpte van de uien af! Haal de uiringen na 5 minuten uit het ijswater en dep ze droog. Snijd dan ook de bleekselderij en de paprika in stukjes en halveer de tomaten.

Haal de ceviche na 10 minuten marineren weer uit de koelkast, voeg de bleekselderij, paprika en tomaten toe. Breng alles op smaak met peper en zout en geniet van je heerlijk verse voorgerecht.

ceviche

Workshop conserveren!  Doe je mee op zaterdag 21 april!

flyer workshop conserveren

 

TG Facebook Comments

04.04.2018
Geplaatst in visgerecht
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.