-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Het is Woensdag Weckdag en ik leg je vandaag uit hoe je ceviche maakt. Ceviche is een verse vis die gegaard is in limoen- of citroensap. Het zuur in de sap en de eiwitten in de vis gaan een chemisch proces aan die zorgt voor de garing evan de vis. Je hebt dus eigenlijk helemaal geen gasfornuis of oven nodig om je vis te garen. Ik ben enorm fan van ceviche en aangezien we nog een maandje kunnen genieten van de kabeljauw uit de Noordzee, heb ik hem met deze vis gemaakt. Het is supermakkelijk om te maken en ideaal als mooi voorgerecht!
Hoe maak je ceviche?
Een lekkere en veilige ceviche staat of valt bij de versheid van de vis. Het is dus zaak dat je echt verse vis koopt.citrussap laat de eiwitten in het visvlees weliswaar stollen, maar doodt niet alle bacterieën en parasieten.
Dit zijn de beste tips om te zien of vis vers is:
-De vis moet bolle en heldere ogen hebben.
-De veerkracht van de huid en het vlees moeten goed zijn. Dat check je door met je vinger op de vis te drukken. Als het goed is blijft er geen afdruk achter.
-Hij mag uiteraard niet stinken.
-De kiewen moeten mooi rood zijn.
-De ogen moeten helder zijn, net als de huid.

Foto visbureau
Recept ceviche van kabeljauw
Ingrediënten
500 gr verse kabeljauw filets
300 ml limoensap
een rood pepertje
een teen knoflook
1 rode ui
1 stengel bleekselderij
een halve paprika
100 gr kerstomaatjes
zout en peper
Bereiding
Snijd de kabeljauw in reepjes.
Hak dan de rode peper fijn en pel en snipper de knoflook
Doe de visrepen in een schaal en overgiet de reepjes vervolgens met de limoensap en voeg dan ook de hele knoflook en de helft van de rode peper toe. Dek de schaal af en zet hem weg in de koelkast.
Snijd ondertussen de rode ui in ringen en leg die in ijswater. Daardoor gaat de scherpte van de uien af! Haal de uiringen na 5 minuten uit het ijswater en dep ze droog. Snijd dan ook de bleekselderij en de paprika in stukjes en halveer de tomaten.
Haal de ceviche na 10 minuten marineren weer uit de koelkast, voeg de bleekselderij, paprika en tomaten toe. Breng alles op smaak met peper en zout en geniet van je heerlijk verse voorgerecht.
Workshop conserveren! Doe je mee op zaterdag 21 april!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.