-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik vertel je vandaag graag hoe ik mijn auto omtoverde tot mobiele keuken! Afgelopen weekeinde was ik op een heel leuk evenement in het prachtige Cantonspark hier in mijn dorp. Chefkok Daan de Jong liet er zien hoe je lekkere dingen kon maken met eetbare bloemen. Hij maakte een heerlijk aardbeiendessert met eetbare viooltjes. Er was ook een wijnproeverij van de wijnmakers van ‘De vier ambachten’. Echte Hollandse wijn dus. En mijn goede vriendin Elsje Bruijnesteijn stond er met haar nieuwe boek ‘De Wilde kalender’. Kortom het was leuk en gezellig. Ik had door het warme weer echt geen puf om te koken. Dat hoefde ook niet, want dat was mijn auto ondertussen voor mij aan het doen. Ja, je leest het goed. Bij warm weer gebruik ik mijn auto als mobiele keuken. Dat is makkelijk en wel zo duurzaam! En dat kan jij ook heel makkelijk doen. Ik leg je hier uit hoe.

Het aardbeiendessert met eetbare bloemen van chefkok Daan de Jong.
Hoe kun je nu koken in je auto?
Vorig jaar zomer, toen het ook zo bloedheet was, wilde ik in mijn auto stappen. Maar ontdekte al gauw dat het in mijn airco-loze auto niet echt uit te houden was. Ik vroeg me al rijdend en zwetend af hoe warm het wel niet in mijn auto was. Veertig graden, vijfenveertig….pff ik zette de auto maar gauw weer aan de kant en besloot er met het warme weer niet meer in te rijden. Tja, daar stond mijn autootje werkloos te wezen in de hitte. Maar wacht eens even met die warmte zou je toch wat moeten kunnen doen…! En zo ontstond het idee om mijn auto als keuken te gebruiken.
Gedurende het jaar droog ik namelijk regelmatig champignons en kruiden. Kruiden om ze lekker te kunnen bewaren in de winter en champignons omdat ze er zoveel lekkerder van worden. Dat drogen doe ik normaal in mijn oven. De ideale temperatuur om te drogen is zo’n 45-50 graden en dan laat je de boel daar minimaal 6 uur in drogen. Dat is best lang en kost dus wel wat energie. En ja, in mijn auto wordt het zo’n 45 graden. Dus zette ik bakplaten met champignons niet in mijn oven, maar in mijn auto. Ik liet de boel een een dag en een nacht staan en klaar was Kees. Kijk, dat is nog eens duurzaam energiegebruik!!
Zo maak ik mijn eigen gedroogde champignons. Ik bewaar ze in glazen potten en gebruik ze vooral in het najaar en de winter om in pastasauzen en risotto-gerechten te verwerken. De smaak van de gedroogde champignon is namelijk veel intenser dan van de verse. Dus ik raad je aan dit ook eens te proberen en zo te genieten van je huisgedroogde champignons. Zorg wel dat je ze voor gebruik 10 minuten laat wellen in heet water. Je kunt ze dan met water en al bij het gerecht doen.

Zo lagen ze in de auto

Zo zagen ze er 24 uur later uit. Ja, er blijft weinig over lijkt het!

En zo bewaar ik ze in een potje.
TG Facebook Comments
2 reacties
You must be logged in to post a comment.
Annemieke, wat een super goed idee…. zelf droog ik mijn paddenstoelen altijd in mijn cv ruimte. Hang en droogrekje op en span daar een theedoek over. Leg daarop de in stukjes gebroken paddenstoelen en na twee dagen zijn ze bewaar droog.
Dank je wel, Carolina voor deze tip. De mijne werkt in de zomer, maar deze juist als de kachel weer aan moet zoals nu. Dit ga ik zeker ook proberen.