IMG_2848

Vanmorgen had ik opnamen met RTV Baarn, onze lokale tv-zender, voor mijn rubriek ‘Koken met Annemieke’. Daarin heb ik mijn kruidentuintje laten zien en verteld waar kruiden goed voor zijn en wat je er allemaal mee kan doen in de keuken. In beeld maakte ik kruidenolie en kruidenazijn en ook deze makkelijke tomatentaartjes met verse kruiden. Heel handig als het té warm is om lang in de keuken te staan. En heel fijn als je alvast in vakantiesferen wil komen met mediterrane smaken. Want dat hebben deze tomatentaartjes zeker…en jij hebt ze ook in een handomdraai gemaakt.

 

IMG_3044Boven zie je cameraman Robert druk met de voorbereiding van de opnamen! En onder een indruk van mijn kruidentuintje.

Recept tomatentaartjes met verse kruiden

Dit heb je nodig:

Bladerdeeg

Tomaten

Olijfolie

Verse kruiden zoals Rozemarijn, Tijm , Oregano en Salie

Knoflook

Peper en zout

Zo maak je het:

Ontdooi de plakken bladerdeeg.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Leg de plakken bladerdeeg op het bakpapier.

Snijd de tomaten in plakken en leg die op het bladerdeeg.

Snijd de kruiden in stukjes en verdeel die over de tomaten.

Knijp de knoflook uit en verdeel die over de tomaten

Besprenkel de tomaten met wat druppels lekkere olijfolie extra vierde en peper en zout.

Zet ze nu een minuut of 20 in de oven. Let op dat de tomaten niet aanbranden.

Dien ze direct op als voorgerecht of bijgerecht bij de barbecue. Heb je er een paar over? Geen probleem. Ook  koud zijn ze heerlijk.

IMG_2850

 

 

TG Facebook Comments

01.07.2015
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.