-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Vanmorgen had ik opnamen met RTV Baarn, onze lokale tv-zender, voor mijn rubriek ‘Koken met Annemieke’. Daarin heb ik mijn kruidentuintje laten zien en verteld waar kruiden goed voor zijn en wat je er allemaal mee kan doen in de keuken. In beeld maakte ik kruidenolie en kruidenazijn en ook deze makkelijke tomatentaartjes met verse kruiden. Heel handig als het té warm is om lang in de keuken te staan. En heel fijn als je alvast in vakantiesferen wil komen met mediterrane smaken. Want dat hebben deze tomatentaartjes zeker…en jij hebt ze ook in een handomdraai gemaakt.
Boven zie je cameraman Robert druk met de voorbereiding van de opnamen! En onder een indruk van mijn kruidentuintje.
Recept tomatentaartjes met verse kruiden
Dit heb je nodig:
Bladerdeeg
Tomaten
Olijfolie
Verse kruiden zoals Rozemarijn, Tijm , Oregano en Salie
Knoflook
Peper en zout
Zo maak je het:
Ontdooi de plakken bladerdeeg.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Bekleed een ovenplaat met bakpapier. Leg de plakken bladerdeeg op het bakpapier.
Snijd de tomaten in plakken en leg die op het bladerdeeg.
Snijd de kruiden in stukjes en verdeel die over de tomaten.
Knijp de knoflook uit en verdeel die over de tomaten
Besprenkel de tomaten met wat druppels lekkere olijfolie extra vierde en peper en zout.
Zet ze nu een minuut of 20 in de oven. Let op dat de tomaten niet aanbranden.
Dien ze direct op als voorgerecht of bijgerecht bij de barbecue. Heb je er een paar over? Geen probleem. Ook koud zijn ze heerlijk.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.