Hhm ik heb zo iets simpels maar heerlijks voor vandaag; namelijk een heerlijk broodje worst. Lekker zelfgemaakt met groenten, saucijs en kaas. Ik raakte geïnspireerd door de heerlijke broodjes die ik op de terugreis van vakantie in Duitsland at. We maakten een stop in Heidelberg en oooh wat hebben ze toch lekker brood en koek in Duitsland. En zo’n broodje wordt is heerlijk makkelijk op een warme dag als vandaag. Je eet hem lekker na een kop soep en klaar ben je. En je scoort er thuis toch een punten mee bij je kroost….da’s ook fijn.

 

Recept

Heerlijk broodje braadworst

4 personen-20 minuten-makkelijk

Ingrediënten

roomboter

4 saucijzen

1 stokbrood

verse spinazie, gewassen

1 courgette

2 uien

stukje brie of een andere lekkere zachte kaas

 

Bereiding

Verwarm een bakpan op een middelhoog vuur en doe daar een klont roomboter in. Laat deze rustig smelten en voeg dan de 4 saucijzen toe. Laat deze rustig bakken in de roomboter. Let op dat je niet te hard bakt, want dan wordt de boter bruin en ranzig.

Snijd ondertussen de uien in dunne ringen en voeg die toe aan de bakpan. Voeg evt. wat extra roomboter toe. Bak ook de uien zachtjes, daar worden ze alleen maar lekkerder van!

Was de courgette en snijd met een kaasschaaf dunne repen van de courgette. Zet een grillpan op en grill de courgette repen heel even op de grill.

Snijd het stokbrood in tweeën en verwarm je oven voor op 180 graden.

Neem de saucijzen uit de pan en snijd ze doormidden. Leg een paar blaadjes spinazie op het brood, doe daar een plakje courgette op en leg daar weer de doorgesneden worst op. Leg dan de plak brie er op en maak het af met de gebakken uien bovenop. Doe dit met alle worsten en leg ze in een schaal.

Zet de schaal 5 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas lekker kan smelten.

Geniet van je heerlijk broodje braadworst!

Ook zin in gezond leesvoer tijdens je vakantie?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

Of ">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.

Voor meer info zie de pagina: workshops

 

 

 

 

TG Facebook Comments

24.08.2017
Geplaatst in snack
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.