-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Hhm ik heb zo iets simpels maar heerlijks voor vandaag; namelijk een heerlijk broodje worst. Lekker zelfgemaakt met groenten, saucijs en kaas. Ik raakte geïnspireerd door de heerlijke broodjes die ik op de terugreis van vakantie in Duitsland at. We maakten een stop in Heidelberg en oooh wat hebben ze toch lekker brood en koek in Duitsland. En zo’n broodje wordt is heerlijk makkelijk op een warme dag als vandaag. Je eet hem lekker na een kop soep en klaar ben je. En je scoort er thuis toch een punten mee bij je kroost….da’s ook fijn.
Recept
Heerlijk broodje braadworst
4 personen-20 minuten-makkelijk
Ingrediënten
roomboter
4 saucijzen
1 stokbrood
verse spinazie, gewassen
1 courgette
2 uien
stukje brie of een andere lekkere zachte kaas
Bereiding
Verwarm een bakpan op een middelhoog vuur en doe daar een klont roomboter in. Laat deze rustig smelten en voeg dan de 4 saucijzen toe. Laat deze rustig bakken in de roomboter. Let op dat je niet te hard bakt, want dan wordt de boter bruin en ranzig.
Snijd ondertussen de uien in dunne ringen en voeg die toe aan de bakpan. Voeg evt. wat extra roomboter toe. Bak ook de uien zachtjes, daar worden ze alleen maar lekkerder van!
Was de courgette en snijd met een kaasschaaf dunne repen van de courgette. Zet een grillpan op en grill de courgette repen heel even op de grill.
Snijd het stokbrood in tweeën en verwarm je oven voor op 180 graden.
Neem de saucijzen uit de pan en snijd ze doormidden. Leg een paar blaadjes spinazie op het brood, doe daar een plakje courgette op en leg daar weer de doorgesneden worst op. Leg dan de plak brie er op en maak het af met de gebakken uien bovenop. Doe dit met alle worsten en leg ze in een schaal.
Zet de schaal 5 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas lekker kan smelten.
Geniet van je heerlijk broodje braadworst!
Ook zin in gezond leesvoer tijdens je vakantie?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
Of ">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.
Voor meer info zie de pagina: workshops
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.