-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Hhm ik heb zo iets simpels maar heerlijks voor vandaag; namelijk een heerlijk broodje worst. Lekker zelfgemaakt met groenten, saucijs en kaas. Ik raakte geïnspireerd door de heerlijke broodjes die ik op de terugreis van vakantie in Duitsland at. We maakten een stop in Heidelberg en oooh wat hebben ze toch lekker brood en koek in Duitsland. En zo’n broodje wordt is heerlijk makkelijk op een warme dag als vandaag. Je eet hem lekker na een kop soep en klaar ben je. En je scoort er thuis toch een punten mee bij je kroost….da’s ook fijn.
Recept
Heerlijk broodje braadworst
4 personen-20 minuten-makkelijk
Ingrediënten
roomboter
4 saucijzen
1 stokbrood
verse spinazie, gewassen
1 courgette
2 uien
stukje brie of een andere lekkere zachte kaas
Bereiding
Verwarm een bakpan op een middelhoog vuur en doe daar een klont roomboter in. Laat deze rustig smelten en voeg dan de 4 saucijzen toe. Laat deze rustig bakken in de roomboter. Let op dat je niet te hard bakt, want dan wordt de boter bruin en ranzig.
Snijd ondertussen de uien in dunne ringen en voeg die toe aan de bakpan. Voeg evt. wat extra roomboter toe. Bak ook de uien zachtjes, daar worden ze alleen maar lekkerder van!
Was de courgette en snijd met een kaasschaaf dunne repen van de courgette. Zet een grillpan op en grill de courgette repen heel even op de grill.
Snijd het stokbrood in tweeën en verwarm je oven voor op 180 graden.
Neem de saucijzen uit de pan en snijd ze doormidden. Leg een paar blaadjes spinazie op het brood, doe daar een plakje courgette op en leg daar weer de doorgesneden worst op. Leg dan de plak brie er op en maak het af met de gebakken uien bovenop. Doe dit met alle worsten en leg ze in een schaal.
Zet de schaal 5 minuten in de voorverwarmde oven zodat de kaas lekker kan smelten.
Geniet van je heerlijk broodje braadworst!
Ook zin in gezond leesvoer tijdens je vakantie?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
Of ">schrijf je in voor de workshop Conserveertechnieken die ik zaterdag 30 september weer op Hoeve Ravenstein in Baarn geef.
Voor meer info zie de pagina: workshops
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.