havermoutrepen

Ik heb hier een lekker makkelijk recept voor havermoutrepen voor je. Volgend weekeinde geef ik weer de kookworkshop: Kook je slank en fit. Daarin leer je gezonde tussendoortjes te maken. Want, het zijn juist de tussendoortjes die je dik maken. Ze zitten boordevol suikers en slechte vetten. Vaak stop je ze achteloos in je mond. Dus eet je er vaak meer van dan je denkt. Sinds ik etiketten lees, eet ik nog maar heel weinig koek, snacks of gebak uit de supermarkt. Ik maak alles liever zelf, zoals deze havermoutrepen. Dan weet ik tenminste wat er in zit. Deze havermoutrepen krijgen hun zoetheid door de banaan. Dat is uiteraard ook suiker, maar in combinatie met de noten en de havermout wordt deze suiker goed door je lijf opgenomen. Dus geniet van je gezonde reep.

Recept

Havermoutrepen

glutenvrij 

havermoutrepen

Ingrediënten:

2 eiwit

2 banaan

300 gr havermout

100 gr noten

havermoutreepBereiding:

Verwarm de oven voor op 180 graden

Klop de eiwitten los, prak de bananen er met een vork doorheen.

Schep de havermout erdoor.

Maal de noten fijn of hak ze grof met een mes. Voeg ze toe.

Doe het mengsel in een schaal die je bekleed hebt met bakpapier. Smeer het met de bolle kant van een lepel uit over het bakpapier tot je een 2 cm dikke laag hebt.

Bak dit 15 min. in de oven tot het lichtbruin is.

Snijd in repen en doe daar een strookje bakpapier omheen.

Zo gaan de repen makkelijk mee in de lunchbox!

Je kunt ze in een koektrommel zeker 2 weken bewaren.

Workshop Kook je Slank en Fit

Meer informatie over de workshop: Kook je slank en fit vind je hier!

 

Info glutenvrij

De repen zijn ook glutenvrij omdat in havermout geen gluten zitten. Weet wel dat als je goedkope havermout koopt inde supermarkt, er altijd kans is op sporen gluten. Dat is niet erg als je tegen gluten kunt, maar er alleen wat minder van wil eten. Mensen met een glutenintolerantie of allergie kunnen alleen gecertificeerde havermout eten met dit logo er op.

Die is gegarandeerd 100% glutenvrij. Dus mocht je ze voor iemand maken die dit heeft, let dan op dat je ze niet met gewone havermout uit de supermarkt kunt maken. Je vindt deze glutenvrije producten in de betere natuur- en biologische winkels. Boerderij Hoeve Ravenstein heeft elke eerste zaterdag van de maand zelfs een glutenvrije markt met allerhande producten van diverse leveranciers. Info vind je hier.

Havermoutrepen

TG Facebook Comments

09.02.2017
Geplaatst in gezondheid, glutenvrij
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.