Vandaag een heerlijk makkelijk recept voor havermoutkoekjes. Ik maakte ze zonder boter en zonder geraffineerde suiker toe te voegen. Om ze toch zoet te maken gebruikte ik een banaan, rozijnen en honing. Je hoeft het deeg niet te kneden en ook niet eerst in de koelkast op te laten stijven. Kortom een ideaal koekje om met je kinderen te maken. Het koekje past daarna prima in hun lunchtrommel of in die van jezelf. Ik maakte trouwens 14 havermoutkoekjes uit onderstaand recept. Succes!

Recept

havermoutkoekjes

Ingrediënten

125 gr havermout

100 gr rozijnen

100 gr volkorenmeel

1 banaan

1 el koekkruiden

2 eieren

2 el honing

snufje zout

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Meng in een kom de havermout met de meel en kaneel.

Hak de rozijnen fijn met een grof mes en voeg die bij het meel.

Prak de banaan fijn met een vork en doe ook die bij het meelmengsel samen met de koekkruiden.

Breek dan de eieren en gooi die bij het meel.

Voeg vervolgens de honing toe met het snufje zout en meng alles heel goed door elkaar. Je krijgt een wat natte, smeuïge prut, maar dat is prima.

Bedek een bakplaat met bakpapier en schep er met een grote lepel 14 hoopjes koekdeeg op. Druk de hoopjes dan wat plat met de achterkant van een lepel en zet de koekjes een kwartiertje in de oven.

Zet de oven uit en laat de koekjes op een rooster afkoelen.

Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 En in mijn shop vind je het leukste servies !

TG Facebook Comments

02.11.2017
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.