-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Vandaag een heerlijk makkelijk recept voor havermoutkoekjes. Ik maakte ze zonder boter en zonder geraffineerde suiker toe te voegen. Om ze toch zoet te maken gebruikte ik een banaan, rozijnen en honing. Je hoeft het deeg niet te kneden en ook niet eerst in de koelkast op te laten stijven. Kortom een ideaal koekje om met je kinderen te maken. Het koekje past daarna prima in hun lunchtrommel of in die van jezelf. Ik maakte trouwens 14 havermoutkoekjes uit onderstaand recept. Succes!
Recept
havermoutkoekjes
Ingrediënten
125 gr havermout
100 gr rozijnen
100 gr volkorenmeel
1 banaan
1 el koekkruiden
2 eieren
2 el honing
snufje zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Meng in een kom de havermout met de meel en kaneel.
Hak de rozijnen fijn met een grof mes en voeg die bij het meel.
Prak de banaan fijn met een vork en doe ook die bij het meelmengsel samen met de koekkruiden.
Breek dan de eieren en gooi die bij het meel.
Voeg vervolgens de honing toe met het snufje zout en meng alles heel goed door elkaar. Je krijgt een wat natte, smeuïge prut, maar dat is prima.
Bedek een bakplaat met bakpapier en schep er met een grote lepel 14 hoopjes koekdeeg op. Druk de hoopjes dan wat plat met de achterkant van een lepel en zet de koekjes een kwartiertje in de oven.
Zet de oven uit en laat de koekjes op een rooster afkoelen.
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
En in mijn shop vind je het leukste servies !
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.