Voila, ik heb hier een heerlijk recept van havermout-kokos koekjes. Ik ben echt dol op havermout. En ook op kokos. Dus waarom zou ik deze twee heerlijke smaken niet lekker met elkaar combineren? Omdat ik doorgaans niet zo van de mierzoete koekjes uit de supermarkt houd, maak ik vaker zelf koekjes. Zo kan ik niet alleen de smaak, maar ook de hoeveelheid suiker die ik gebruik bepalen.  Een truc om minder suiker te gebruiken is om gedroogd fruit of banaan in je koekjes te verwerken. Die geven een heerlijk zoete smaak. Aangezien ik nog wat gedroogde cranberry’s had liggen zijn die het geworden. En ook dat bleek een heerlijke combi met de kokos en havermout. Deze koekjes zijn echt zalig geworden…..dus ga het weekeinde ook lekker bakken en geniet er van!

Recept

Havermout-kokoskoekjes

Ingrediënten

100 gr bloem

100 gr havermout

75 gr gedroogde cranberry’s

100 gr boter op kamertemperatuur

2 kleine eieren of 1 grote

1 tl bakpoeder

50 gr suiker

50 gr gedroogde kokos

 

Bereiding

Meng de boter en de suiker met elkaar tot je een gladde massa hebt.

Voeg het ei toe en roer weer goed door.

Zeef de bloem

Voeg de bloem, havermout, bakpoeder, kokos en cranberry’s toe. Roer alles goed door elkaar.

Verwarm de oven voor op 175 graden.

Bedek een deel van je aanrecht met bloem en rol daarop het deeg uit. Steek met een koekjes-steker een gewenste vorm uit en leg die op met bakpapier bekleedde bakplaat.

Bak de koekjes 12 minuten in de oven. Laat ze dan afkoelen en geniet!

 

 

TG Facebook Comments

30.03.2017
Geplaatst in zoetigheden
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.