-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Voila, ik heb hier een heerlijk recept van havermout-kokos koekjes. Ik ben echt dol op havermout. En ook op kokos. Dus waarom zou ik deze twee heerlijke smaken niet lekker met elkaar combineren? Omdat ik doorgaans niet zo van de mierzoete koekjes uit de supermarkt houd, maak ik vaker zelf koekjes. Zo kan ik niet alleen de smaak, maar ook de hoeveelheid suiker die ik gebruik bepalen. Een truc om minder suiker te gebruiken is om gedroogd fruit of banaan in je koekjes te verwerken. Die geven een heerlijk zoete smaak. Aangezien ik nog wat gedroogde cranberry’s had liggen zijn die het geworden. En ook dat bleek een heerlijke combi met de kokos en havermout. Deze koekjes zijn echt zalig geworden…..dus ga het weekeinde ook lekker bakken en geniet er van!
Recept
Havermout-kokoskoekjes
Ingrediënten
100 gr bloem
100 gr havermout
75 gr gedroogde cranberry’s
100 gr boter op kamertemperatuur
2 kleine eieren of 1 grote
1 tl bakpoeder
50 gr suiker
50 gr gedroogde kokos
Bereiding
Meng de boter en de suiker met elkaar tot je een gladde massa hebt.
Voeg het ei toe en roer weer goed door.
Zeef de bloem
Voeg de bloem, havermout, bakpoeder, kokos en cranberry’s toe. Roer alles goed door elkaar.
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Bedek een deel van je aanrecht met bloem en rol daarop het deeg uit. Steek met een koekjes-steker een gewenste vorm uit en leg die op met bakpapier bekleedde bakplaat.
Bak de koekjes 12 minuten in de oven. Laat ze dan afkoelen en geniet!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.