Hartige taartOp deze natte dinsdag bak ik een heerlijke, hartige taart. Het is ultiem comfort food waar je meteen blij van wordt. De regen maakte me vanmorgen meteen helemaal wakker.  Ik bedacht dat het al lang geleden was dat ik deze hartige taart heb gemaakt. En daar was het toch echt wel weer voor. Dus ik haalde het recept weer eens tevoorschijn en deel dat hier met je. Je kunt natuurlijk van de ingrediënten afwijken als je nog wat andere restjes groenten of vlees hebt liggen, die je op deze manier kwijt wil. Wat dat betreft is dit een perfect kliekjes gerecht. En wedden dat de kids deze hartige taart ook lekker vinden! Kun jij vanavond lekker relaxed eten. Gordijnen dicht, kachel en kaarsen aan. En genieten maar!

Recept

Hartige taart

4 personen – 1 uur – makkelijk

Hartige taart

Ingrediënten

Voor het deeg: (je kunt ook kant en klaar bladerdeeg gebruiken)

200 gr bloem

snuf zout

125 gr koude boter

75 ml koud water

Voor de vulling:

200 gr broccoliroosjes

100 gr spekreepjes

1/2 stronk prei, alleen het wit in dunne ringen

1 teen knoflook, fijngehakt

1/2 bakje champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden

2 sjalotjes, fijngesneden

2 eieren

200 ml melk

50 gr geraspte oude kaas

2 tl paprikapoeder

1 tl cayennepeper

1/2 tl kaneel

150 gr brie met kruiden, in kleine blokjes

Extra: Springvorm van 24cm doorsnede

Hartige taart

Bereiding

Zeef de bloem boven een kom. Voeg de koude boter in blokjes toe en meng met 2 messen al snijdend door het deeg. Je krijgt dan een kruimelige massa. Meng er het koud water doorheen tot je een samenhangend deeg hebt. Bebloem je werkblad en rol de deegbol uit tot een grote ronde lap van 30 cm doorsnede. Bekleed daarmee de springvorm, die je tevoren even insmeert met wat boter. Let op dit hoeft niet als je een siliconen vorm gebruikt. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem en zet dit een half uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Zet een pan water op het vuur. Snijd de roosjes van de broccoli, schil de stam en snijd die in blokjes.

Blancheer de broccoli 2 minuten in het kokende water en haal er uit. Doe de groenten in een vergiet en laat even schrikken onder de koude kraan. Zo gaart de groente niet verder en hou je een lekkere bite.

Zet een bakpan op het vuur en verwarm daar 2 el olijfolie in. Bak hierin de spekreepjes zachtjes tot ze lichtbruin zijn. Voeg de sjalotjes, champignons, knoflook en prei toe en bak 5 minuten zachtjes door.

Vul de vorm eerst met de broccoli (zorg dat de groente goed uitgelekt is) en daarna met de gebakken spekjes, champignons en prei.

Roer de eieren in een kommetje los met de melk, kruiden, peper, zout, geraspte kaas en nootmuskaat. Schenk het mengsel over de groenten in de vorm. Verdeel de blokjes brie erover.

Bak de taart in 35-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

hartige wintertaart

Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?

In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten. 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 En in mijn shop vind je het leukste servies !

TG Facebook Comments

28.11.2017
Geplaatst in hartige taart
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.