-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Op deze natte dinsdag bak ik een heerlijke, hartige taart. Het is ultiem comfort food waar je meteen blij van wordt. De regen maakte me vanmorgen meteen helemaal wakker. Ik bedacht dat het al lang geleden was dat ik deze hartige taart heb gemaakt. En daar was het toch echt wel weer voor. Dus ik haalde het recept weer eens tevoorschijn en deel dat hier met je. Je kunt natuurlijk van de ingrediënten afwijken als je nog wat andere restjes groenten of vlees hebt liggen, die je op deze manier kwijt wil. Wat dat betreft is dit een perfect kliekjes gerecht. En wedden dat de kids deze hartige taart ook lekker vinden! Kun jij vanavond lekker relaxed eten. Gordijnen dicht, kachel en kaarsen aan. En genieten maar!
Recept
Hartige taart
4 personen – 1 uur – makkelijk
Ingrediënten
Voor het deeg: (je kunt ook kant en klaar bladerdeeg gebruiken)
200 gr bloem
snuf zout
125 gr koude boter
75 ml koud water
Voor de vulling:
200 gr broccoliroosjes
100 gr spekreepjes
1/2 stronk prei, alleen het wit in dunne ringen
1 teen knoflook, fijngehakt
1/2 bakje champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
2 sjalotjes, fijngesneden
2 eieren
200 ml melk
50 gr geraspte oude kaas
2 tl paprikapoeder
1 tl cayennepeper
1/2 tl kaneel
150 gr brie met kruiden, in kleine blokjes
Extra: Springvorm van 24cm doorsnede
Bereiding
Zeef de bloem boven een kom. Voeg de koude boter in blokjes toe en meng met 2 messen al snijdend door het deeg. Je krijgt dan een kruimelige massa. Meng er het koud water doorheen tot je een samenhangend deeg hebt. Bebloem je werkblad en rol de deegbol uit tot een grote ronde lap van 30 cm doorsnede. Bekleed daarmee de springvorm, die je tevoren even insmeert met wat boter. Let op dit hoeft niet als je een siliconen vorm gebruikt. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem en zet dit een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet een pan water op het vuur. Snijd de roosjes van de broccoli, schil de stam en snijd die in blokjes.
Blancheer de broccoli 2 minuten in het kokende water en haal er uit. Doe de groenten in een vergiet en laat even schrikken onder de koude kraan. Zo gaart de groente niet verder en hou je een lekkere bite.
Zet een bakpan op het vuur en verwarm daar 2 el olijfolie in. Bak hierin de spekreepjes zachtjes tot ze lichtbruin zijn. Voeg de sjalotjes, champignons, knoflook en prei toe en bak 5 minuten zachtjes door.
Vul de vorm eerst met de broccoli (zorg dat de groente goed uitgelekt is) en daarna met de gebakken spekjes, champignons en prei.
Roer de eieren in een kommetje los met de melk, kruiden, peper, zout, geraspte kaas en nootmuskaat. Schenk het mengsel over de groenten in de vorm. Verdeel de blokjes brie erover.
Bak de taart in 35-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Heb je ook nog zin in gezond leesvoer?
In mijn kookboek vind je niet alleen meer dan 100 recepten, maar ook veel handige informatie over de lekkerste Hollandse producten.
Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.
Volg me op Facebook, Twitter en Instagram
En in mijn shop vind je het leukste servies !
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.