-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb vandaag een heerlijke hartige taart met snijbonen. Iedereen kent ze wel de platte bonen die wel 25 cm lang kunnen worden, maar we eten ze helaas niet vaak. Mijn groenteboer heeft ze altijd wel liggen en hij koopt ze ook nog eens van een lokale boer. Laatst kwam ik tijdens een boerenmarkt ook nog eens deze boer tegen en hij vertelde me trots hoe lang de familie al in de snijbonen zit. Afijn, deze plant uit de familie van de vlinderbloemigen met brede, platte peulen wordt, zoals de naam al zegt, fijngesneden gegeten. Naar men zegt om op deze manier het aroma ten volle tot zijn recht te laten komen. Maar het heeft uiteraard ook een praktische kant. Snijbonen kun je op allerlei manieren eten. Gekookt bij de piepers, gewokt, in een ovenschotel of zoals ik vandaag doe in een hartige taart!
Recept
Hartige taart met snijbonen
3-4 personen-45 minuten incl. bakken-makkelijk
bevat gluten-vlees en lactose
Ingrediënten
Pak hartige taart uit de koeling
2 gebakken saucijzen
4 gekookte aardappels, in plakjes gesneden
250 gr snijbonen, 8 minuten gekookt
200 gr brie
pestosaus (recept zie gisteren)
peper en zout
olijfolie
Bereiding
Haal eerst de hartige taart uit de koelkast en leg hem op je aanrecht.
Verwarm dan je oven voor op 200 graden (of wat de verpakking aangeeft)
Neem een bakplaat en rol daar de hartige taart op uit. Vouw dan de randjes van het deeg iets om en prik wat gaatjes in de bodem van het deeg.
Verdeel eerst de aardappelen over het deeg. Doe dan de plakken worst er op gevolgd door de gekookte snijbonen.
Snijd de brie in plakken en verdeel die over de taart.
Doe dan met een lepel wat toefjes pestosaus op de aardappelplakjes.
Bestrooi alles met peper en zout.
Verdeel nog wat olijfolie over het geheel en schuif het dan in de oven. Zet je ovenwekker op een half uur en wacht. Hoor je pling dan is je taart zeer waarschijnlijk klaar. Geniet van je hartige taart met snijbonen.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.