Zooo eindelijk weer thuis en dan heb ik meteen een oerhollands recept voor hartige pannenkoeken. Na een tripje naar New York, waar je op elke straathoek pancakes kunt eten, was ik zomaar ineens geïnspireerd om thuis ook weer pannenkoeken te bakken. Maar ik had tegelijk eigenlijk geen zin in zoetigheid. En dus bedacht ik deze hartige pannenkoeken met groentevulling. Ze vielen hier thuis enorm in de smaak, dus deel ik mijn recept voor hartige pannenkoeken hier graag met je. Het is een vegetarisch recept en past prima in een klein budget.

Recept gevulde pannenkoeken

vega-4 personen-45 minuten incl. oventijd-makkelijk

Ingrediënten

3 eieren

150 gr bloem

125 ml volle melk

snuf zout

500 gr spinazie

300 gr champignons (gemengd)

2 uien

2 tenen knoflook

boter

zonnebloemolie

150 gr geraspte oude kaas

3 tomaten

Opgerolde pannenkoeken gevuld met spinazie en kaas.

Bereiding

Roer voor de hartige pannenkoeken eerst de eieren, bloem, melk en het zout door elkaar met een garde. Laat het beslag dan even rusten.

Was dan de spinazie en laat hem uitlekken. Boen de champignons goed schoon met een borstel of keukendoek en snijd ze in plakjes. Pel vervolgens de uien en snijd ze in dunne ringen. Pel en snipper ook de knoflook.

Pak het pannenkoekenbeslag er weer bij. Verhit een grote koekenpan en doe daar een beetje boter in. Doe 1 soeplepel beslag in de pan en draai de pan goed rond zodat het beslag door de hele pan gaat. Bak de pannenkoek op redelijk hoog vuur. Draai hem om zodra de bovenkant gaar is. Doe dit vervolgens met al het beslag. Stapel de pannenkoeken op een bord en zet ze even weg.

Neem dan een andere bakpan en verwarm daar 2 el zonnebloemolie in op een middelmatig vuur. Bak er de champignons in. Voeg na 2 minuten de uienringen toe en bak even door.  Voeg dan de knoflook toe en zet het vuur iets lager. Doe er beetje bij beetje de spinazie bij. Als de ene portie geslonken is, voeg je de volgende toe. Breng op smaak met zout en peper. 

Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd de tomaten in blokjes, haal de natte kern daarbij uit de tomaten.

Vul de pannenkoeken met het spinazie mengsel. Leg een plak kaas op de spinazie en vouw de pannenkoek dan dicht. Leg de pannenkoeken naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi de pannenkoeken ruim met de geraspte oude kaas. Bak nog 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is. 

Haal de schaal dan uit de oven en bestrooi ze met de tomatenblokjes en dien direct op.

Opgerolde pannenkoeken gevuld met spinazie en bestrooid met blokjes tomaat.

TG Facebook Comments

26.08.2019
Geplaatst in Uncategorized
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.