-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Zooo eindelijk weer thuis en dan heb ik meteen een oerhollands recept voor hartige pannenkoeken. Na een tripje naar New York, waar je op elke straathoek pancakes kunt eten, was ik zomaar ineens geïnspireerd om thuis ook weer pannenkoeken te bakken. Maar ik had tegelijk eigenlijk geen zin in zoetigheid. En dus bedacht ik deze hartige pannenkoeken met groentevulling. Ze vielen hier thuis enorm in de smaak, dus deel ik mijn recept voor hartige pannenkoeken hier graag met je. Het is een vegetarisch recept en past prima in een klein budget.
Recept gevulde pannenkoeken
vega-4 personen-45 minuten incl. oventijd-makkelijk
Ingrediënten
3 eieren
150 gr bloem
125 ml volle melk
snuf zout
500 gr spinazie
300 gr champignons (gemengd)
2 uien
2 tenen knoflook
boter
zonnebloemolie
150 gr geraspte oude kaas
3 tomaten

Bereiding
Roer voor de hartige pannenkoeken eerst de eieren, bloem, melk en het zout door elkaar met een garde. Laat het beslag dan even rusten.
Was dan de spinazie en laat hem uitlekken. Boen de champignons goed schoon met een borstel of keukendoek en snijd ze in plakjes. Pel vervolgens de uien en snijd ze in dunne ringen. Pel en snipper ook de knoflook.
Pak het pannenkoekenbeslag er weer bij. Verhit een grote koekenpan en doe daar een beetje boter in. Doe 1 soeplepel beslag in de pan en draai de pan goed rond zodat het beslag door de hele pan gaat. Bak de pannenkoek op redelijk hoog vuur. Draai hem om zodra de bovenkant gaar is. Doe dit vervolgens met al het beslag. Stapel de pannenkoeken op een bord en zet ze even weg.
Neem dan een andere bakpan en verwarm daar 2 el zonnebloemolie in op een middelmatig vuur. Bak er de champignons in. Voeg na 2 minuten de uienringen toe en bak even door. Voeg dan de knoflook toe en zet het vuur iets lager. Doe er beetje bij beetje de spinazie bij. Als de ene portie geslonken is, voeg je de volgende toe. Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm je oven voor op 180 graden. Snijd de tomaten in blokjes, haal de natte kern daarbij uit de tomaten.
Vul de pannenkoeken met het spinazie mengsel. Leg een plak kaas op de spinazie en vouw de pannenkoek dan dicht. Leg de pannenkoeken naast elkaar in een ovenschaal. Bestrooi de pannenkoeken ruim met de geraspte oude kaas. Bak nog 10 minuten in de oven tot de kaas gesmolten is.
Haal de schaal dan uit de oven en bestrooi ze met de tomatenblokjes en dien direct op.

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.