-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een heerlijk hartig paastaartje voor je. Hij is heerlijk als lunch of als bijgerecht. Hij staat bovendien heel feestelijk op je paastafel. De groente die ik er in deed is knolselderij, maar je kunt ook gerust voor prei of wortel kiezen. De truc is dat de kids niet merken dat er groenten in zit. Ik kwam op deze vorm omdat ik bij de Blokker deze leuke taartvorm vond. De bodem van de vorm is los, dus je wipt het taartje er na het bakken heel makkelijk uit. Ideaal vind ik. Alvast een fijne Pasen!
Recept
Hartig paastaartje
bevat vlees-lactose en gluten
Ingrediënten
5 plakjes bladerdeeg
1/2 knolselderij
250 gr spekjes
olijfolie
1 ui
250 gr champignons
1 tl gedroogde tijm
250 gr oude geraspte kaas
2 eieren
peper en zout
Bereiding
Laat het bladerdeeg ontdooien.
Snijd de knolselderij doormidden en haal de schil van de helft die je gaat gebruiken. Snijd de knolselderij in blokjes. Breng een pan water aan de kook. Kook hierin 5-10 minuten de blokjes knolselderij. Giet ze af en zet ze even apart.
Verwarm de oven voor op 180 graden
Zet een bakpan op het vuur en bak de spekjes in een klein beetje olie tot ze lekker knapperig zijn.
Snijd de champignons in stukjes en snipper de ui
Schep de spekjes uit de pan en bak vervolgens in het overgebleven vet de champignons en de uisnippers. Voeg de tijm en naar smaak zout en peper toe. Voeg dan de knolselderij blokjes toe en bak ze even mee.
Verdeel de bladerdeegvellen netjes over je bakvorm (in mijn geval drie stuks als bodem)
Doe dan de spek-knolselderijvulling er in en verdeel de kaas erover.
Kluts de 2 eieren in een kommetje door elkaar. Giet vervolgens 3/4 van het ei langzaam uit over de vulling.
Snijd de overige 2 bladerdeegvellen in reepjes en verdeel die in ruitvorm over de vulling. Druk ze aan de zijkanten goed vast. Smeer met een bakkwastje wat ei over het deeg en schuif de bakvorm 40-45 minuten in de oven. Controleer tussentijds goed, want het bakresultaat verschilt per oven.
Eet smakelijk!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.