-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb op deze makkelijke maandag een lekkere hartige lentetaart voor je. Met dit stomme weer kunnen we wel weer wat stevige kost gebruiken. De basis van deze hartige lentetaart, maak ik regelmatig. Maar ik pas de groenten en de kaas gewoon lekker op het seizoen aan. Deze lente zitten er postelein en broccoli in. Maar je zou de postelein ook kunnen vervangen door raapstelen of spinazie. Het is maar net wat je lekker vindt en wat er bij jouw groenteboer verkrijgbaar is. Helaas heeft niet elke groenteboer postelein. Een heerlijke eenvoudige Hollandse groente die je ook prima rauw kunt eten en boordevol vitamine zit. Kijk, en dat is ook weer belangrijk om weerstand op te bouwen met dit wisselende weer.
Recept Hartige Lentetaart
4 personen – 1 uur – redelijk makkelijk
Ingrediënten
Voor het deeg:
200 gr bloem
snuf zout
125 gr koude boter
75 ml koud water
Voor de vulling:
1 stronk broccoli
500 gr postelein
100 gr hamblokjes
2 sjalotjes, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngehakt
1 bakje champignons, schoongemaakt en in plakjes gesneden
150 gr zachte blauwe schimmelkaas (of een andere zachte kaas)
3 eieren
200 ml melk
1 tl cayennepeper
1 tl zout
1/2 tl nootmuskaat
100 gr oude geraspte kaas
Extra: Springvorm van 24cm doorsnede
Bereiding
Zeef de bloem boven een kom. Voeg de koude boter in blokjes toe en meng met 2 messen al snijdend door het deeg. Je krijgt dan een kruimelige massa. Meng er het koud water doorheen tot je een samenhangend deeg hebt. Bebloem je werkblad en rol de deegbol uit tot een grote ronde lap van 30 cm doorsnede. Bekleed daarmee de springvorm, die je tevoren even insmeert met wat boter. Let op, dit hoeft niet als je een siliconen vorm gebruikt. Prik met een vork een paar gaatjes in de bodem en zet dit een half uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Zet een pan water op het vuur. Snijd de roosjes van de broccoli, schil de stam en hak die in blokjes.
Blancheer de broccoli 2 minuten in het kokende water en haal er uit. Doe de groenten in een vergiet en laat even schrikken onder de koude kraan. Zo gaart de groente niet verder en hou je een lekkere bite. Hak de broccoli daarna op een snijplank fijn.
Was de postelein. Zet een bakpan op het vuur en verwarm daar 2 el olijfolie in. Voeg de spinazie toe en laat die in 5 minuten slinken terwijl je door de groente roert. Haal de postelein uit de pan, laat wat uitlekken in een vergiet en hak de groente dan op een snijplank fijn.
Zet de bakpan terug op het vuur en verwarm daar weer 2 el olijfolie in. Bak hierin de hamblokjes zachtjes tot ze lichtbruin zijn. Voeg de sjalotjes, champignons en knoflook toe en bak 5 minuten zachtjes door.
Vul de vorm eerst met de postelein en de broccoli en verkruimel daar de blauwe schimmelkaas overheen. Doe daarna de gebakken ham, uien, knoflook en champignons erbij.
Roer de eieren in een kommetje los met de melk, kruiden, peper, zout, geraspte kaas en nootmuskaat. Schenk het mengsel over de groenten in de vorm. Verdeel daar de oude geraspte kaas over.
Bak de taart in 35-40 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Week van de Wildpluk 22-29 mei!
Wist je dat Postelein ook gewoon buiten in de berm groeit. Kijk maar op de foto, dan herken je hem vast wel. Je kunt hem (niet teveel natuurlijk) plukken, goed wassen en dan eten. Je kunt postelein ook heel makkelijk in je eigen tuin zaaien en dan plukken. Volgend jaar komt hij gewoon weer terug! Postelein bevat meer ijzer dan spinazie en het bevat veel omega-3 vetzuren. Je hebt trouwens 2 soorten postelein. Gewone postelein en winterpostelein. Op de foto zie je Winterpostelein met een wat ronder blad dan de gewone postelein. Beiden zijn eetbaar en hebben nagenoeg dezelfde voedingswaarden.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.