-
Kookworkshops 2023
-
-
15 april: Kook je Slank en Fit (vol)
-
22 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (bijna vol)
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardbeientaart (2) Andijvie stamppot met mosselen (1) appel (2) bloemkool (2) boerenkool (2) bokbier cake (1) bospeen (2) citroenmelisse (2) cottage pie (1) courgette (5) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kantoor snack (1) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) muffins (3) ovenschotel met Chinese kool (1) Pasta (6) pastinaak (2) Pastinaaksoep met tomaat (1) Piccalilly (2) pompoen (3) prei in spek rolletjes (1) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) schorseneer (1) Schorseneren in kaassaus (1) scones (2) soep (6) spinazie (2) spruitjessoep (1) suikervrij (2) tomaten (3) wortel (2)
-
Volg mij
-
-
-
-
Archief
- augustus 2023
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier een lekker recept van lactosevrije hartige muffins voor je. Ik maakte ze met soja-rijstmelk van Soy Dream Smooth. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten kan ik niet goed tegen lactose. Ik krijg er een droge huid en ontstekingen van. Dus als het even kan, vervang ik melk en room door alternatieve producten. Een paar jaar geleden gebruikte ik veel sojamelk. Maar de keuze was nog niet zo reuze bij mij in de buurt. En aan de ietwat bittere smaak kon ik maar niet wennen. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik onlangs het verzoek kreeg of ik de sojamelk-producten van Soy Dream uit wilde proberen. Ik was wat sceptisch en verwachtte weer die wat bittere smaak, maar die kwam niet. Dat komt volgens de omschrijving van het product door de combinatie van soja en gefermenteerde rijst. De natuurlijke suikers die tijdens het fermentatieproces van de rijst vrijkomen maken de drank wat romig zoet. Verder zitten er geen toegevoegde suikers en kunstmatige toevoegingen als stabilisatoren, kleur- en smaakstoffen in. Kijk,dat vind ik belangrijk. Uiteraard ben ik meteen met allerlei ‘melk-recepten’ aan de slag gegaan. Zo ook met deze hartige muffins die ik graag maak, maar waar nu eenmaal wat melk in moet. Nou, dat probleem is wat mij betreft opgelost.
Recept lactosevrije hartige muffins
10-12 stuks
1/2 courgette
3 wortels
1 el uienpoeder
1 tl knoflookpoeder
2 el fijngehakte selderie
175 gr tarwebloem
1 tl zout
1 el bakpoeder
1 ei
2 el olijfolie
125 ml rijst-sojamelk, ongezoet van Soy Dream
1 el gedroogde tomaatjes, fijngehakt
1 el zonnebloempitten
peper en zout
Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Was de wortels en de courgette en snijd de uiteinden er af. Maal de wortels en de courgette fijn in een keukenmachine of rasp ze op een grove rasp. Knijp de courgette met je handen wat uit zodat je minder vocht hebt.
Meng alle ingrediënten, behalve de zonnebloempitten, door elkaar.
Schep het beslag in muffinvormpjes en bestrooi ze met de zonnebloempitten.
Bak de lactosevrije hartige muffins 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.
De muffins zijn ideaal om mee te nemen in de lunchbox en heerlijk als je ze doorsnijdt en er een plakje kaas tussen doet.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.