Lactosevrije, hartige muffinsIk heb hier een lekker recept van lactosevrije hartige muffins voor je. Ik maakte ze met soja-rijstmelk van Soy Dream Smooth. Zoals jullie waarschijnlijk wel weten kan ik niet goed tegen lactose. Ik krijg er een droge huid en ontstekingen van. Dus als het even kan, vervang ik melk en room door alternatieve producten. Een paar jaar geleden gebruikte ik veel sojamelk. Maar de keuze was nog niet zo reuze bij mij in de buurt. En aan de ietwat bittere smaak kon ik maar niet wennen. Ik was dan ook aangenaam verrast toen ik onlangs het verzoek kreeg of ik de sojamelk-producten van Soy Dream uit wilde proberen. Ik was wat sceptisch en verwachtte weer die wat bittere smaak, maar die kwam niet. Dat komt volgens de omschrijving van het product door de combinatie van soja en gefermenteerde rijst. De natuurlijke suikers die tijdens het fermentatieproces van de rijst vrijkomen maken de drank wat romig zoet. Verder zitten er geen toegevoegde suikers en kunstmatige toevoegingen als stabilisatoren, kleur- en smaakstoffen in. Kijk,dat vind ik belangrijk.  Uiteraard ben ik meteen met allerlei ‘melk-recepten’ aan de slag gegaan. Zo ook met deze hartige muffins die ik graag maak, maar waar nu eenmaal wat melk in moet. Nou, dat probleem is wat mij betreft opgelost. 

Recept lactosevrije hartige muffins

10-12 stuks

Lactosevrije, hartige muffins

1/2 courgette

3 wortels

1 el uienpoeder

1 tl knoflookpoeder

2 el fijngehakte selderie

175 gr tarwebloem

1 tl zout

1 el bakpoeder

1 ei

2 el olijfolie

125 ml rijst-sojamelk, ongezoet van Soy Dream

1 el gedroogde tomaatjes, fijngehakt

1 el zonnebloempitten

peper en zout

 

Lactosevrije, hartige muffins

Bereiding

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Was de wortels en de courgette en snijd de uiteinden er af. Maal de wortels en de courgette fijn in een keukenmachine of rasp ze op een grove rasp. Knijp de courgette met je handen wat uit zodat je minder vocht hebt.

Meng alle ingrediënten, behalve de zonnebloempitten, door elkaar.

Schep het beslag in muffinvormpjes en bestrooi ze met de zonnebloempitten.

Bak de lactosevrije hartige muffins 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

De muffins zijn ideaal om mee te nemen in de lunchbox en heerlijk als je ze doorsnijdt en er een plakje kaas tussen doet.

Lactosevrije, hartige muffins

TG Facebook Comments

08.06.2016
Geplaatst in snack
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.