-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier iets super makkelijks en tegelijk bijzonders: een hartige broodtaart. je maakt hem van oud (stok)brood met eieren en melk. Daarbij kun je dan nog restjes groenten en kaas doen. Ik maakte deze broodtaart met 2 soorten kaas en wat groenten erbij. Het is echt heerlijk winters comfortfood dat je ook heel goed als stevige lunch kan serveren. Bijvoorbeeld na een flinke boswandeling!
Recept
Hartige broodtaart
Ingrediënten
250 gr spekreepjes
4 eieren
200 milliliter volle melk
1/2 stokbrood of ander witbrood (mag oud zijn)
150 gr geraspte wortels
1 kleine prei, in ringen gesneden
50 gr oude kaas
150 gr geitenkaas
1 tl kerriepoeder
Zwarte peper naar smaak

Bereiding
Verwarm eerst de oven voor op 180 graden.
Bak dan de speklapjes krokant zonder vet of olie in een koekenpan.
Klop vervolgens de eieren los en voeg de melk en wat zwarte peper naar smaak toe. Klop het geheel nog even goed door.
Snijd het stokbrood en de geitenkaas in kleine stukjes. Verdeel de stukjes stokbrood, de geraspte wortel, de preiringen, geitenkaas en de spekreepjes in een grote ovenschaal.
Giet daar het eiermengsel overheen en roer alles goed door elkaar.
Strooi voor het afbakken de Parmezaanse kaas erover heen en zet in de oven. Haal de hartige broodtaart uit de oven als de bovenkant goudbruin is. Je hoeft er alleen een salade bij te doen, want vullen doet deze broodtaart zeker.
Dit gerecht kan als lunch of als hoofdgerecht worden gegeten.
Tip: Je kunt de broodtaart ook een nachtje in de koelkast zetten, dan neemt het brood het vocht nog meer op en zal het nog wat zachter worden. Je kan het dan de volgende dag afbakken.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.