hartige hart

Mijn Hollandse Keuken bakt vandaag een hartig hart. Want ja, ik kan het niet laten vandaag nog een leuk en super makkelijk Valentijn idee met je te delen. Je kunt hem vanavond nog maken als je, net als ik, altijd bladerdeeg in de diepvries hebt liggen. Je eet hem bij de borrel, als lunch bij een lekkere kop soep of ach waarom niet, bij het ontbijt. Ik vulde het hart met kaas, maar varieer gerust ook met spek of een zoete vulling. Het maakt niet uit. Ik weet zeker dat je Valentijn, of hij/zij nu wel romantisch is aangelegd of niet, dit hartig hart wel kan waarderen. Scoor jij effe punten. 

Recept hartig hart

zoveel personen als je wilt – 20 minuten – supermakkelijk

hartige hart

Ingrediënten

1 pakje bladerdeeg

plakken kaas

mosterd

losgeklopt ei

paprikapoeder

oregano (gedroogd)

zout en peper

Extra: uitsteekvorm hart, bakkwast

hartige hart

Bereiding: 

Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien

Zet de oven alvast aan op 180 graden

Beleg 1 plakje bladerdeeg met eenplak kaas. Besmeer dit mosterd en leg de andere plak bladerdeeg er op.

Druk met de hart uitsteekvorm midden in het bladerdeeg en snijd eromheen weg. Bewaar dit wel om mee te bakken.

Druk de randen van het hard op elkaar zodat het bladerdeeg op elkaar aansluit.

Ga met een bakkwast door het losgeklopt ei en smeer daar de bovenkant van het bladerdeeg hart mee in.

Bestrooi het hart vervolgens met paprikapoeder, oregano en peper en zout.

Leg de harten op web met bakpapier belegde bakplaat en leg ze 10-15 minuten in de oven.

hartige hart

Fijne Valentijn alvast!

TG Facebook Comments

12.02.2016
Geplaatst in snack
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.