-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Mijn Hollandse Keuken bakt vandaag een hartig hart. Want ja, ik kan het niet laten vandaag nog een leuk en super makkelijk Valentijn idee met je te delen. Je kunt hem vanavond nog maken als je, net als ik, altijd bladerdeeg in de diepvries hebt liggen. Je eet hem bij de borrel, als lunch bij een lekkere kop soep of ach waarom niet, bij het ontbijt. Ik vulde het hart met kaas, maar varieer gerust ook met spek of een zoete vulling. Het maakt niet uit. Ik weet zeker dat je Valentijn, of hij/zij nu wel romantisch is aangelegd of niet, dit hartig hart wel kan waarderen. Scoor jij effe punten.
Recept hartig hart
zoveel personen als je wilt – 20 minuten – supermakkelijk
Ingrediënten
1 pakje bladerdeeg
plakken kaas
mosterd
losgeklopt ei
paprikapoeder
oregano (gedroogd)
zout en peper
Extra: uitsteekvorm hart, bakkwast
Bereiding:
Haal de bladerdeeg uit de diepvries en laat ontdooien
Zet de oven alvast aan op 180 graden
Beleg 1 plakje bladerdeeg met eenplak kaas. Besmeer dit mosterd en leg de andere plak bladerdeeg er op.
Druk met de hart uitsteekvorm midden in het bladerdeeg en snijd eromheen weg. Bewaar dit wel om mee te bakken.
Druk de randen van het hard op elkaar zodat het bladerdeeg op elkaar aansluit.
Ga met een bakkwast door het losgeklopt ei en smeer daar de bovenkant van het bladerdeeg hart mee in.
Bestrooi het hart vervolgens met paprikapoeder, oregano en peper en zout.
Leg de harten op web met bakpapier belegde bakplaat en leg ze 10-15 minuten in de oven.
Fijne Valentijn alvast!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.