broodjes
Ik heb hier een makkelijk en lekker recept om zelf harde bolletjes te maken. Heerlijk, krakend vers bij het ontbijt morgen of in de lunchtrommel! Nu hoef je niet per se bolletjes te maken hoor. Qua vorm kun je er alle kanten mee op. Van bolletje tot baguette of de tarweaar zoals je verderop ziet. Het deeg blijft hetzelfde. Dit is trouwens een heel makkelijk recept waarbij je niet steeds het deeg laat rijzen. Dat doe je slechts twee keer. Dit klusje is dus prima op een avond te doen. Hhm… heb je morgenochtend lekkere verse broodjes. Zomaar, omdat het kan. Moet je die blije gezichten morgenvroeg zien!

Recept harde bolletjes

broodjes

Ingrediënten

275 gr bloem
2 tl droge gist
1 tl zeezout
175 ml lauwwarm water
1 tl olijfolie
Bereiding

Meng de bloem, de gist en het zeezout in een kom. Roer met een spatel door elkaar. Giet er voorzichtig het water bij en roer door elkaar tot het geabsorbeerd is. Doe dan de olijfolie erbij en roer ook weer goed door. Dek af met een vochtige theedoek en laat 20 minuten staan.

Kneed het deeg in ± 10 minuten tot een soepel deeg. Als je een standmixer hebt gebruik je die uiteraard. Anders wordt het even doorploeteren met de handen. Duw het deeg telkens van je af als je kneed! Maak de gewenste vorm van het deeg, dus bolletjes of een baguette en leg die op een bakplaat. Dek dit weer af met de vochtige theedoek en laat het deeg rijzen tot het 2 keer in volume is toegenomen. Dit duurt zeker een uur, bij koud weer wat langer.

Verwarm de oven voor op 220 graden.

Bestrooi je werkplek met wat bloem, leg het deeg hierop. Knip het stokbrood nu in met de schaar en leg de geknipte bolletjes naar rechts en naar links. De mijne lukte nog niet zo mooi, maar dit is het idee. Laat dit 10 minuten rusten.

 

stokbrood
Zet een lege hittebestendige lage schaal gevuld met water op de bodem van de oven. Deze zorgt voor wat stoom in  de oven. Daar wordt het brood lekkerder van. Als je een pizzasteen hebt, leg het brood daar dan op. Zo niet, dan niet. Leg het stokbrood of de broodjes in de oven en bak ze zo’n 25 minuten in de oven.

broodjes

Veel bakplezier!

TG Facebook Comments

18.05.2016
Geplaatst in broodjes
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.