-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een makkelijk en lekker recept om zelf harde bolletjes te maken. Heerlijk, krakend vers bij het ontbijt morgen of in de lunchtrommel! Nu hoef je niet per se bolletjes te maken hoor. Qua vorm kun je er alle kanten mee op. Van bolletje tot baguette of de tarweaar zoals je verderop ziet. Het deeg blijft hetzelfde. Dit is trouwens een heel makkelijk recept waarbij je niet steeds het deeg laat rijzen. Dat doe je slechts twee keer. Dit klusje is dus prima op een avond te doen. Hhm… heb je morgenochtend lekkere verse broodjes. Zomaar, omdat het kan. Moet je die blije gezichten morgenvroeg zien!
Recept harde bolletjes
Ingrediënten
275 gr bloem
2 tl droge gist
1 tl zeezout
175 ml lauwwarm water
1 tl olijfolie
Bereiding
Meng de bloem, de gist en het zeezout in een kom. Roer met een spatel door elkaar. Giet er voorzichtig het water bij en roer door elkaar tot het geabsorbeerd is. Doe dan de olijfolie erbij en roer ook weer goed door. Dek af met een vochtige theedoek en laat 20 minuten staan.
Kneed het deeg in ± 10 minuten tot een soepel deeg. Als je een standmixer hebt gebruik je die uiteraard. Anders wordt het even doorploeteren met de handen. Duw het deeg telkens van je af als je kneed! Maak de gewenste vorm van het deeg, dus bolletjes of een baguette en leg die op een bakplaat. Dek dit weer af met de vochtige theedoek en laat het deeg rijzen tot het 2 keer in volume is toegenomen. Dit duurt zeker een uur, bij koud weer wat langer.
Verwarm de oven voor op 220 graden.
Bestrooi je werkplek met wat bloem, leg het deeg hierop. Knip het stokbrood nu in met de schaar en leg de geknipte bolletjes naar rechts en naar links. De mijne lukte nog niet zo mooi, maar dit is het idee. Laat dit 10 minuten rusten.
Zet een lege hittebestendige lage schaal gevuld met water op de bodem van de oven. Deze zorgt voor wat stoom in de oven. Daar wordt het brood lekkerder van. Als je een pizzasteen hebt, leg het brood daar dan op. Zo niet, dan niet. Leg het stokbrood of de broodjes in de oven en bak ze zo’n 25 minuten in de oven.
Veel bakplezier!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.