Deze Makkelijke Maandag staat in het teken van de hangop. Afgelopen zaterdag gaf ik namelijk weer een workshop Conserveertechnieken. Samen met een enthousiaste en gezellige groep gingen we flink aan de slag. Bij de lunch serveerde ik een hangop met verse kruiden als broodbeleg en die viel nogal goed in de smaak. Dus op verzoek deel ik hier vandaag het recept op dit blog. Dat iedereen er maar net zo enthousiast van mag worden als mijn workshop-gasten van zaterdag! Fijne start van de week.

Recept

Hangop maken

Ingrediënten

1 liter volle yoghurt

Als je net als ik een koemelk allergie hebt is geitenyoghurt een goed alternatief. Door de wat zoutere smaak van geitenyoghurt is hij extra geschikt voor de hangop met kruiden.

1 schone theedoek

zeef of vergiet

verse kruiden naar eigen smaak

beetje goede olijfolie extra vierge

of

Honing en fruit

Bereiding

leg de theedoek in de zeef en zet die weer bovenop een schaal of pan.

Giet de yoghurt in de doek.

Bind hem aan de bovenkant dicht en zet alles in zijn geheel in de koelkast.

Laat dit liefst een nachtje of een hele dag in de koelkast staan.

 

 

Wil je ook een keer een workshop Conserveertechnieken komen doen op zaterdagmiddag op Hoeve Ravenstein? Geef je dan via de mail op via

Dan stuur ik je een lijst met data in het najaar om uit te kiezen.

 

 

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 

 

TG Facebook Comments

26.06.2017
Geplaatst in Conserveertechniek
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.