-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Ik heb hier een grappig recept voor ham-spinazie rolletjes voor je. Ze zijn lekker klein en je kunt ze eten als voorafje, tapashapje of hapje bij de borrel. Dat leek me alvast wel een leuk recept voor het weekeinde. Ik gebruik voor dit recept hangop die ik zelf kruid met verse kruiden uit de tuin. Afgelopen maandag liet ik je in mijn blog zien hoe je dat doet. Geen kant en klare smeerbare kruidenkazen met heel veel foute E-nummers en ladingen zout en suiker dus. Gewoon lekker zelfgemaakt met echte pure smaken. Kijk en dat is best belangrijk. Maar vooral lekker bij de borrel! Geniet ze!
Recept
Ham-spinazie rolletjes
2 personen – 15 minuten – makkelijk
Ingrediënten:
50 gr spinazie
100 gr geiten hangop
2 el verse basilicum, gehakt
1 el gedroogde tomaatjes, fijngehakt
1 sjalotje
150 gr gekookte ham
peper en zout
Bereiding:
Was de spinazie en hak deze fijn. Meng deze vervolgens met de hangop. Doe daar ook de basilicum, tomaatjes, peper en zout bij.
Snipper het sjalotje en meng die ook door het spinazie-hangop mengsel.
Leg een hamlapje op een bord. Schep daar een volle lepel van het spinazie-hangop mengsel op en rol de ham op. Je kunt er nu eventueel ook nog een prikkertje in doen, maar dat hoeft niet.
Tada klaar is je snack, voorgerecht of lunch-hapje. Geniet er van.
Lijken deze vinken je ook wel wat om te maken? Klik dan hier voor het recept.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.