-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Groningse eierballen zouden eigenlijk in elke snackbar in Nederland verkocht moeten worden, want deze snack is super lekker, helemaal na een avondje stappen. Maar daar hebben ze in de studentenstad Groningen natuurlijk ook veel verstand van. Geen wonder dat deze snack er ooit geboren werd. Wat is een eierbal dan, zul je denken. Nou grofweg is het een bitterbal met daarin een hardgekookt ei verstopt. Topidee toch? En je kunt hem thuis heel makkelijk maken. Begin een dagje tevoren, want de vulling van de bal moet opstijven in de koelkast.
Recept Groningse eierballen

Ingrediënten voor 5 ballen
20 gr boter
50 gr bloem
200 ml ronder of kippenbouillon met vlees
5 hardgekookte eieren, gepeld
broodkruim of paneermeel in een ondiep bord
3 losgeklopte eieren in een ondiep bord
zout en peper
zonnebloemolie of frituurvet

Bereiding
Smelt eerst de boter zachtjes in een kleine pan. Als de boter gesmolten is voeg je rustig de bloem toe en roert dit goed door elkaar. Bak de bolletjes bloem een paar minuten door terwijl je roert zodat de bloem kan garen. Voeg na 5 minuten de bouillon uit de pot toe, vul eventueel aan met wat water als je niet genoeg hebt.
Hak het resterende vlees uit de pot klein en voeg toe aan de saus. Roer goed door en laat dit ook weer 5 minuten garen. Als de saus lekker dik is, maar je er wel goed doorheen kan met de lepel haal je de pan van het vuur. Laat de pan in een bak koud water afkoelen en zet na een half uurtje in de koelkast. Je hebt nu trouwens de ragout gemaakt.
Haal na een paar uur of de volgende dag uit de koelkast samen met de hardgekookte eieren. Zet de paneermeel en de losgeklopte eieren klaar. Bekleed de eieren met een laagje van de ragout. Haal de bal dan achtereenvolgens door de paneermeel, dan door het ei en dan nog een keer door het paneermeel. Ga zo door met de andere 4 ballen. Als ze klaar zijn, verwarm je de olie in de pan of het frituurvet in de frituurpan. Bak de ballen een minuut of 5 in de hete olie van 180 graden.
Serveer de ballen direct en geniet van de blije gezichten!

TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.