groentewok Deze makkelijke maandag gaan we op de vegetarische toer met deze groentewok. Het is immers bijna dierendag! Maar bovenal is het prima om een dagje zonder te vlees te eten. En ik laat je in dit eenvoudige recept zien dat dat prima kan. De pindasaus die ik bij dit gerecht maak, zorgt ervoor dat je tafelgenoten waarschijnlijk niet eens merken dat er geen vlees in dit gerecht zit. Dit recept is trouwens ook ideaal als je wat restjes groenten hebt. Je zou bij deze groentewok ook prima nog wat kool, pompoen of peultjes toe kunnen voegen. En hou je net als ik van noten, dan kun je die er op het laatst prima bij doen. Je bakt ze heel even mee en klaar ben je. Het lekkerst zijn cashewnoten, vind ik persoonlijk. Maar dat is uiteraard aan jou. Wok ze en heb een goed begin van de week!

recept

Groentewok

4 personen- 30 minuten-makkelijk-vegetarisch

groentewok

Ingrediënten

mie, 1 pak

200 gr boontjes

zonnebloemolie

2 uien, gesnipperd

2 tenen knoflook, gesnipperd

1/2 bos worteltjes

1 courgette

4 el pindakaas

1 tl kurkuma

1 tl sambal

2 el ketjap

groentewok

Bereiding

Zet een pan water op, breng die aan de kook en kook de mie verder volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Breng een klein pannetje water aan de kook. Dop de boontjes, breek ze doormidden en blancheer ze 1 minuut in het kokende water.

Schrap de worteltjes en snijd ze in stukjes. Was de courgette en snijd die in blokjes.

Verwarm een wokpan op hoog vuur. Voeg na een paar minuten de zonnebloemolie toe. Verwarm deze even en laat de olie even door de pan rollen. Til daarvoor de pan op en draai zachtjes rond.

Die de uien in de pan en roer die meteen goed door. Zet het vuur iets lager en fruit de uien.

Voeg de worteltjes en courgette toe en roer weer goed door elkaar.

Giet de boontjes af en voeg ze bij de wokgroenten. Voeg dan de knoflook toe.

Roer weer door elkaar. Voeg peper en zout toe. Laat 5 minuten garen.

Voeg de laatste minuut evt. de noten toe!

Verwarm ondertussen in een pannetje de pindakaas, kurkuma, sambal en ketjap. Roer goed door elkaar.

Giet de mie af.

Doe nu in een kom een nestje mie, daarover de gewokte groenten en dan een eetlepel pindasaus.

Eet smakelijk en geniet van je vegetarische groentewok!

 

groentewok

TG Facebook Comments

26.09.2016
Geplaatst in vegetarisch
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.