-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Deze makkelijke maandag gaan we op de vegetarische toer met deze groentewok. Het is immers bijna dierendag! Maar bovenal is het prima om een dagje zonder te vlees te eten. En ik laat je in dit eenvoudige recept zien dat dat prima kan. De pindasaus die ik bij dit gerecht maak, zorgt ervoor dat je tafelgenoten waarschijnlijk niet eens merken dat er geen vlees in dit gerecht zit. Dit recept is trouwens ook ideaal als je wat restjes groenten hebt. Je zou bij deze groentewok ook prima nog wat kool, pompoen of peultjes toe kunnen voegen. En hou je net als ik van noten, dan kun je die er op het laatst prima bij doen. Je bakt ze heel even mee en klaar ben je. Het lekkerst zijn cashewnoten, vind ik persoonlijk. Maar dat is uiteraard aan jou. Wok ze en heb een goed begin van de week!
recept
Groentewok
4 personen- 30 minuten-makkelijk-vegetarisch
Ingrediënten
mie, 1 pak
200 gr boontjes
zonnebloemolie
2 uien, gesnipperd
2 tenen knoflook, gesnipperd
1/2 bos worteltjes
1 courgette
4 el pindakaas
1 tl kurkuma
1 tl sambal
2 el ketjap
Bereiding
Zet een pan water op, breng die aan de kook en kook de mie verder volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Breng een klein pannetje water aan de kook. Dop de boontjes, breek ze doormidden en blancheer ze 1 minuut in het kokende water.
Schrap de worteltjes en snijd ze in stukjes. Was de courgette en snijd die in blokjes.
Verwarm een wokpan op hoog vuur. Voeg na een paar minuten de zonnebloemolie toe. Verwarm deze even en laat de olie even door de pan rollen. Til daarvoor de pan op en draai zachtjes rond.
Die de uien in de pan en roer die meteen goed door. Zet het vuur iets lager en fruit de uien.
Voeg de worteltjes en courgette toe en roer weer goed door elkaar.
Giet de boontjes af en voeg ze bij de wokgroenten. Voeg dan de knoflook toe.
Roer weer door elkaar. Voeg peper en zout toe. Laat 5 minuten garen.
Voeg de laatste minuut evt. de noten toe!
Verwarm ondertussen in een pannetje de pindakaas, kurkuma, sambal en ketjap. Roer goed door elkaar.
Giet de mie af.
Doe nu in een kom een nestje mie, daarover de gewokte groenten en dan een eetlepel pindasaus.
Eet smakelijk en geniet van je vegetarische groentewok!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.