-
Kookworkshops 2023
-
-
Ben je op zoek naar een leuke kookworkshop, die net even anders is dan je gewend bent? Dan zit je hier op het goede adres! Leer, geniet, luister, lach, verwonder en proef alles wat er in de workshop aan bod komt. Samen maken we er een leuke, leerzame middag of avond van.
-
9 december workshop Koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
In Mijn Hollandse Keuken koken we met verse groenten en fruit van eigen bodem, met Hollandse kazen, met vis uit de Noordzee en met Hollands wild. Want, waarom zou je producten van ver halen als we zo veel lekkers van eigen bodem hebben? Kijk verder dan de supermarkt en ga naar een lokale versmarkt, een boerderijwinkel, of een gespecialiseerde online winkel! Zo koop jij de lekkerste producten en steun je onze eigen economie! En met die hoge prijzen van de supermarkten ben je niet eens duurder uit!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Koken met Annemieke
-
Koken met Annemieke 2
Ik heb hier een lekkere gezonde groenteschotel oktober voor je. Daarin zitten alle Hollandse vitaminen van deze maand verwerkt. En ben niet bang dat je nu alleen maar kool kunt eten, waar overigens niets mis mee is, want er zijn nog genoeg andere groenten beschikbaar. Dat komt met name door het aanhoudende warme weer. Daardoor is de bloemkool nog steeds prima verkrijgbaar. En die zit in deze overheerlijke groenteschotel.
Recept
Groenteschotel oktober
4 personen-20 minuten-super makkelijk
glutenvrij-lactosevrij-vega
Ingrediënten
1/2 bos wortelen
1 bloemkool
een witte ui
teen knoflook
2 bosuien
1/2 flespompoen
olijfolie
Takjes tijm
blaadjes salie
peper en zout
Bereiding
Rasp eerst de wortelen en haal wat van de boven-en onderkant van de wortelen weg.
Was dan de bloemkool, de bosuien en de flespompoen.
Snipper ook de ui en de knoflook. Snijd de bosuien in ringetjes.
Snijd vervolgens alle groenten in blokjes van ongeveer dezelfde grootte. Het is namelijk altijd prettiger om groenten van gelijke grootte te eten dan allemaal verschillende. Dat heet mondgevoel.
Zet een grote hapjespan op het vuur en verwarm daar wat olijfolie in. Doe eerst de ui en knoflook in de pan en fruit deze zachtjes aan. Zorg dat ze niet bruin worden. Voeg daarna de wortel en de bloemkool toe en bak deze 5 minuten zachtjes mee. Voeg vervolgens de blokjes pompoen toe. Strooi royaal de tijm en salie over de groenten en doe de deksel op de pan. Zet het vuur nu laag en laat de pan weer 5 minuten sudderen.
Haal dan de deksel van de pan en voel hoe gaar je groenten zijn. Als ze bijna gaar zijn voeg je de bosuien toe. Nog 5 minuutjes meebakken en klaar is je groenteschotel. Bestrooi naar smaak met zout en peper.
De groenten zijn lekker bij een stukje gebakken vis of vlees. Een gebakken of gekookte aardappel past er ook prima bij.
Eet smakelijk en gezonde start van de week!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.