Ik heb hier een lekkere gezonde groenteschotel oktober voor je. Daarin zitten alle Hollandse vitaminen van deze maand verwerkt. En ben niet bang dat je nu alleen maar kool kunt eten, waar overigens niets mis mee is, want er zijn nog genoeg andere groenten beschikbaar. Dat komt met name door het aanhoudende warme weer. Daardoor is de bloemkool nog steeds prima verkrijgbaar. En die zit in deze overheerlijke groenteschotel.

Recept 

Groenteschotel oktober

4 personen-20 minuten-super makkelijk

glutenvrij-lactosevrij-vega

Groenteschotel oktober

Ingrediënten

1/2 bos wortelen

1 bloemkool

een witte ui

teen knoflook

2 bosuien

1/2 flespompoen

olijfolie

Takjes tijm

blaadjes salie

peper en zout

Bereiding

Rasp eerst de wortelen en haal wat van de boven-en onderkant van de wortelen weg.

 

Was dan de bloemkool, de bosuien en de flespompoen.

Snipper ook de ui en de knoflook. Snijd de bosuien in ringetjes.

Snijd vervolgens alle groenten in blokjes van ongeveer dezelfde grootte. Het is namelijk altijd prettiger om groenten van gelijke grootte te eten dan allemaal verschillende. Dat heet mondgevoel.

Zet een grote hapjespan op het vuur en verwarm daar wat olijfolie in. Doe eerst de ui en knoflook in de pan en fruit deze zachtjes aan. Zorg dat ze niet bruin worden. Voeg daarna de wortel en de bloemkool toe en bak deze 5 minuten zachtjes mee. Voeg vervolgens de blokjes pompoen toe. Strooi royaal de tijm en salie over de groenten en doe de deksel op de pan. Zet het vuur nu laag en laat de pan weer 5 minuten sudderen.

Haal dan de deksel van de pan en voel hoe gaar je groenten zijn. Als ze bijna gaar zijn voeg je de bosuien toe. Nog 5 minuutjes meebakken en klaar is je groenteschotel. Bestrooi naar smaak met zout en peper.

De groenten zijn lekker bij een stukje gebakken vis of vlees. Een gebakken of gekookte aardappel past er ook prima bij.

Eet smakelijk en gezonde start van de week!

Groenteschotel oktober

 

TG Facebook Comments

22.10.2018
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.