-
Kookworkshops 2022
-
-
13 april: Kook je Slank en Fit VU Woerden (vol)
-
21 april: Lezing De Verleiding van de Supermarkt Idea Soest
-
23 april : Ouderwets Conserveren Hoeve Ravenstein (vol)
-
24 september Inmaken en wecken bij Pelita in den Dolder (vol)
-
19 november workshop Conserveren
-
9 december workshop koken met de seizoenen Camping Het goede leven (vol)
-
Hi, ik ben Annemieke
-
-
Welkom in Mijn Hollandse Keuken waarin ik gevarieerd kook met groenten van Hollandse bodem. Deze zijn door onze boeren met zorg geteeld en hebben door hun versheid al lekker veel smaak. Voeg daar een paar goede smaakmakers aan toe en je hebt binnen no time een heerlijke, gezonde maaltijd op tafel staan. In mijn kookboek en op dit blog deel ik graag mijn creatieve en duurzame manier van koken met je. Niet alleen in recepten, maar ook in handige tips en leuke verhalen. En heb je zin om een keer samen met mij te koken? Kom dan naar een van mijn kookworkshops op Hoeve Ravenstein in Baarn (Utrecht). Of ik kom naar jou met een workshop helemaal op maat gemaakt naar jouw wensen.
-
Stimpstamp met karnemelksaus -
Tags
aardappelpuree (2) aardbeientaart (2) ansjovis (2) appel (2) appeltaart (2) bloemkool (2) boerenkool (3) bospeen (2) citroenmelisse (2) courgette (5) Gebakken rode kool (1) gepofte aardappel (2) Gevulde pompoen (3) glutenvrij (2) gnocchi (2) Goede start salade in a bowl (1) hangop (2) Hoeve Ravenstein (2) Hollandse garnalen (2) hutspot (3) kip (2) knolselderij (3) koekjes (2) kruiden (2) kruidkoek (2) lasagne (2) muffins (3) orzo (1) orzoschotel (1) Pasta (6) pastinaak (2) Peren-speculaascake (1) Piccalilly (2) pompoen (3) ravioli (2) salade (2) salade van schorseneren met spinazie (1) salie (2) scones (2) soep (6) spinazie (2) suikervrij (2) tomaten (3) Witlof plaattaart (1) wortel (2)
-
Verskalender van deze maand
Aspergebedden
Foto: Aspergecentrum Volg mij
-
-
-
-
Archief
- januari 2021
- december 2020
- november 2020
- oktober 2020
- september 2020
- augustus 2020
- juli 2020
- juni 2020
- mei 2020
- april 2020
- maart 2020
- februari 2020
- januari 2020
- december 2019
- november 2019
- oktober 2019
- september 2019
- augustus 2019
- juli 2019
- juni 2019
- mei 2019
- april 2019
- maart 2019
- februari 2019
- januari 2019
- december 2018
- november 2018
- oktober 2018
- september 2018
- augustus 2018
- juli 2018
- juni 2018
- mei 2018
- april 2018
- maart 2018
- februari 2018
- januari 2018
- december 2017
- november 2017
- oktober 2017
- september 2017
- augustus 2017
- juli 2017
- juni 2017
- mei 2017
- april 2017
- maart 2017
- februari 2017
- januari 2017
- december 2016
- oktober 2016
- september 2016
- augustus 2016
- juli 2016
- juni 2016
- mei 2016
- april 2016
- maart 2016
- februari 2016
- januari 2016
- december 2015
- november 2015
- oktober 2015
- september 2015
- augustus 2015
- juli 2015
- juni 2015
- mei 2015
- april 2015
Komende evenementen
Geen komende evenementen
-
Ik heb hier een lekkere gezonde groenteschotel oktober voor je. Daarin zitten alle Hollandse vitaminen van deze maand verwerkt. En ben niet bang dat je nu alleen maar kool kunt eten, waar overigens niets mis mee is, want er zijn nog genoeg andere groenten beschikbaar. Dat komt met name door het aanhoudende warme weer. Daardoor is de bloemkool nog steeds prima verkrijgbaar. En die zit in deze overheerlijke groenteschotel.
Recept
Groenteschotel oktober
4 personen-20 minuten-super makkelijk
glutenvrij-lactosevrij-vega
Ingrediënten
1/2 bos wortelen
1 bloemkool
een witte ui
teen knoflook
2 bosuien
1/2 flespompoen
olijfolie
Takjes tijm
blaadjes salie
peper en zout
Bereiding
Rasp eerst de wortelen en haal wat van de boven-en onderkant van de wortelen weg.
Was dan de bloemkool, de bosuien en de flespompoen.
Snipper ook de ui en de knoflook. Snijd de bosuien in ringetjes.
Snijd vervolgens alle groenten in blokjes van ongeveer dezelfde grootte. Het is namelijk altijd prettiger om groenten van gelijke grootte te eten dan allemaal verschillende. Dat heet mondgevoel.
Zet een grote hapjespan op het vuur en verwarm daar wat olijfolie in. Doe eerst de ui en knoflook in de pan en fruit deze zachtjes aan. Zorg dat ze niet bruin worden. Voeg daarna de wortel en de bloemkool toe en bak deze 5 minuten zachtjes mee. Voeg vervolgens de blokjes pompoen toe. Strooi royaal de tijm en salie over de groenten en doe de deksel op de pan. Zet het vuur nu laag en laat de pan weer 5 minuten sudderen.
Haal dan de deksel van de pan en voel hoe gaar je groenten zijn. Als ze bijna gaar zijn voeg je de bosuien toe. Nog 5 minuutjes meebakken en klaar is je groenteschotel. Bestrooi naar smaak met zout en peper.
De groenten zijn lekker bij een stukje gebakken vis of vlees. Een gebakken of gekookte aardappel past er ook prima bij.
Eet smakelijk en gezonde start van de week!
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.