-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Video Koken met Annemieke van TV-Baarn -
Video Koken met Annemieke
afl. kruiden op TV Baarn -
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
Vandaag gaan we lekker aan de Hollandse vitaminen met deze groenterolletjes met makreel. Ik hield vanmorgen namelijk mijn eerste groentespreekuur op basisschool de Uitkijck. Ouders, van kinderen die niet van groenten houden, konden terecht met vragen over hoe ze hun kind toch aan de groenten krijgen. Het werd een gezellig kringgesprek met een hele groep moeders waarbij de tips en tricks over de tafel vlogen, en de meegenomen peuters heerlijk knabbelden aan mijn groentesnacks. Even later stond er ook nog een fotograaf van de krant voor mijn neus. De krant had lucht gekregen van mijn groentespreekuur en kwam foto’s nemen voor een artikel in de krant van vrijdag. Super leuk toch! Affijn, ik had ook scheepsladingen groenten meegenomen naar het spreekuur. Je voelt hem al, na het spreekuur had ik een heleboel groenten over. Vanmiddag maak ik van een deel daarvan een lekkere salade door gerookte makreel in groenten te rollen en daar van allerlei seizoensgroenten bij te doen. Het ziet er heel sjiek uit. Ik eet het als lunch, maar je kunt het ook prima maken als voorafje. De groenterolletjes doen het ook prima als gezonde hap bij de borrel!

Het groentespreekuur!
Recept Groenterolletjes met makreel
4 personen – 30 minuten – makkelijk
Ingrediënten:
2 komkommers
1 gerookte makreel
2 wortels
stronkje broccoli
bakje cherrytomaatjes
bakje rucola
rode wijnazijn
olijfolie, extra vierge
mosterd
honing
Extra: houten prikkertjes
Bereiding
Zet een kleine soeppan gevuld met water op het vuur en breng aan de kook.
Was de komkommers en snijd de uiteinden er van af. Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de komkommer (gooi de eerste, de schil weg) en leg die even apart.
Was de wortelen en snijd ze in schuine plakken. Was de broccoli en haal de roosjes er van af. Doe eerst de wortelen in het kokende water en kook 1 minuut (vanaf het kookpunt). Haal ze met een spaan uit de pan en leg apart. Doe ditzelfde met de broccoli roosjes maar kook di slechts een halve minuut.
Verwijder de graten uit de makreel en die de vis in een kommetje. Leg een voor een de komkommerlinten voor je neer en doe daar een flinke theelepel gerookte makreel Rol de komkommer voorzichtig op en zet het rolletje op het einde vast met een prikker.
Meng in een schaaltje de dressing: 6 el olijfolie, 2 el azijn, 1 el mosterd en 1 el honing.
Was de rucola en de tomaatjes.
Maak het bord op. Geef iedereen drie groenterolletjes en zet die op het bord. haal de prikker er uit.
Verdeel nu ook de wortel, broccoli, rucola en tomaatjes over het bord.
Besprenkel alles met de dressing en dien op met een lekker stukje stokbrood.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.