groenterolletjes met makreel

Vandaag gaan we lekker aan de Hollandse vitaminen met deze groenterolletjes met makreel.  Ik hield vanmorgen namelijk mijn eerste groentespreekuur op basisschool de Uitkijck. Ouders, van kinderen die niet van groenten houden, konden terecht met vragen over hoe ze hun kind toch aan de groenten krijgen. Het werd een gezellig kringgesprek met een hele groep moeders waarbij de tips en tricks over de tafel vlogen, en de meegenomen peuters heerlijk knabbelden aan mijn groentesnacks. Even later stond er ook nog een fotograaf van de krant voor mijn neus. De krant had lucht gekregen van mijn groentespreekuur en kwam foto’s nemen voor een artikel in de krant van vrijdag. Super leuk toch! Affijn, ik had ook scheepsladingen groenten meegenomen naar het spreekuur. Je voelt hem al, na het spreekuur had ik een heleboel groenten over. Vanmiddag maak ik van een deel daarvan een lekkere salade door gerookte makreel in groenten te rollen en daar van allerlei seizoensgroenten bij te doen. Het ziet er heel sjiek uit. Ik eet het als lunch, maar je kunt het ook prima maken als voorafje. De groenterolletjes doen het ook prima als gezonde hap bij de borrel!

groentespreekuur

Het groentespreekuur!

Recept Groenterolletjes met makreel

4 personen – 30 minuten – makkelijk

groenterolletjes met makreel

Ingrediënten:

2 komkommers

1 gerookte makreel

2 wortels

stronkje broccoli

bakje cherrytomaatjes

bakje rucola

rode wijnazijn

olijfolie, extra vierge

mosterd

honing

Extra: houten prikkertjes

Bereiding

Zet een kleine soeppan gevuld met water op het vuur en breng aan de kook.

Was de komkommers en snijd de uiteinden er van af. Schaaf met een kaasschaaf lange linten van de komkommer (gooi de eerste, de schil weg) en leg die even apart.

Was de wortelen en snijd ze in schuine plakken. Was de broccoli en haal de roosjes er van af. Doe eerst de wortelen in het kokende water en kook 1 minuut (vanaf het kookpunt). Haal ze met een spaan uit de pan en leg apart. Doe ditzelfde met de broccoli roosjes maar kook di slechts een halve minuut.

Verwijder de graten uit de makreel en die de vis in een kommetje. Leg een voor een de komkommerlinten voor je neer en doe daar een flinke theelepel gerookte makreel Rol de komkommer voorzichtig op en zet het rolletje op het einde vast met een prikker.

Meng in een schaaltje de dressing: 6 el olijfolie, 2 el azijn, 1 el mosterd en 1 el honing.

Was de rucola en de tomaatjes.

Maak het bord op. Geef iedereen drie groenterolletjes en zet die op het bord. haal de prikker er uit.

Verdeel nu ook de wortel, broccoli, rucola en tomaatjes over het bord.

Besprenkel alles met de dressing en dien op met een lekker stukje stokbrood.

groenterolletjes met makreel

TG Facebook Comments

09.03.2016
Geplaatst in salade
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.