-
Kookworkshops 2023
-
-
9 december workshop koken met de seizoenen Eemdijk(vol)
-
9 september Inmaken en fermenteren in Zeist (vol)
-
Lekker duurzaam koken van dichtbij!
-
-
Tags
aardbeientaart Andijvie stamppot met mosselen appel bloemkool boerenkool bokbier cake bospeen citroenmelisse cottage pie courgette Gevulde pompoen glutenvrij gnocchi Goede start salade in a bowl hangop Hoeve Ravenstein Hollandse garnalen hutspot kantoor snack kip knolselderij koekjes kruiden kruidkoek muffins ovenschotel met Chinese kool Pasta pastinaak Pastinaaksoep met tomaat Piccalilly pompoen prei in spek rolletjes ravioli salade salade van schorseneren met spinazie salie schorseneer Schorseneren in kaassaus scones soep spinazie spruitjessoep suikervrij tomaten wortel
Volg mij
Archief
We doen weer eens gek vandaag. Ik heb namelijk groentepaté gemaakt. Ik kwam een grappig recept tegen voor een linzenpaté. Nou waren de linzen op, maar had ik wel allerlei restjes groenten in de koelkast liggen. Met bloem, ei en kruiden maakte ik er deze heerlijke groentepaté uit de oven van. Hij is lekker crunchy aan de buitenkant en zacht van binnen. Je kunt de groentepaté vanavond eten bij een kop soep. De bereidingstijd is kort, want je gooit alles in de keukenmachine en daarna in een bakblik hup de oven in. En je bent ook nog eens duurzaam bezig omdat je meteen al je groentekliekjes opmaakt. Heerlijk!
Recept groentepaté
4 personen – 1 uur incl. oven – makkelijk
Ingrediënten
250 gr kikkererwten uit blik
1 teen knoflook
1 el gedroogde oregano
1 ui
1 sjalotje
1/2 winterpeen
1/2 prei
1 el paprikapoeder
1 tl cayennepeper
2 el olijfolie
1 ei
100 gr bloem
100 gr belegen kaas
Zout en peper
Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C
Op en het blik. Was de kikkererwten even onder koud water en giet ze af.
Doe ze met de knoflook (gekneusd en ontveld) en oregano in de keukenmachine en maal ze fijn.
Pel de ui en sjalot. Snijd ze in stukken. Gooi ook die in de keukenmachine.
Schil de wortel en snijd hem in kleine stukjes en de prei in ringen. Doe dit erbij in de keukenmachine.
Voeg dan paprikapoeder en cayennepeper toe. Breng verder op smaak met zout en peper.
Rasp de kaas. Klop de eieren. Vet een ovenschaal of cakevorm in.
Doe de brij in een grote kom. Voeg het geklopte ei en de bloem toe. Roer goed door elkaar. Doe de geraspte kaas erbij en roer nogmaals.
Neem de ingevette ovenschaal of cakevorm. Giet de hele massa er in en zet in de voorverwarmde oven.
Bak de groentepaté 15-20 minuten. Haal hem uit de vorm, keer hem even om en bak de onderkant ook nog even 5 minuten zodat hij niet zo zompig blijft.
TG Facebook Comments
0 reacties
You must be logged in to post a comment.