Ik heb een heerlijke zomergroenten omelet voor je, want o wat zijn al die zomergroenten toch lekker. En zo’n heerlijk omelet heb je zo gemaakt. Iedereen in huis smult er van en je huis ruikt heerlijk. Je kunt de omelet prima als avondeten serveren na een stevige kop soep met stokbrood. Maar het is ook een heerlijke lunch. En heb je wat zomergroenten omelet over? Denk het niet hoor, maar stel… dan kun je het restant prima bewaren of invriezen en in stukjes bij de borrel serveren. Hopla, 2 duurzame vliegen in een klap!

Recept

Zomergroenten omelet

Zomergroenten omelet

2 personen-40 minuten-makkelijk

bevat lactose en ei 

vegetarisch

 

 

Ingrediënten

1 ui, gesnipperd

2 tenen knoflook, gesnipperd

150 gr champignons, in plakjes gesneden

250 gr spinazie, gewassen en uitgelekt

1/2 courgette in blokjes gesneden

cherrytomaatjes, gehalveerd

1 lente ui, in stukjes gesneden

1/2 tl chilipoeder

1 el gedroogde oregano

olijfolie

4 eieren

100 gr geraspte oude kaas

 

Bereiding

Verhit eerst olijfolie in een bakpan en fruit hierin de ui en de knoflook samen zo’n 2-3 minuten op een laag vuur.

Voeg daar vervolgens de plakjes champignon aan toe en bak ze 5-10 minuten zachtjes mee.

Doe dan de courgette reepjes, spinazie en de kruiden er bij en bak die eventjes mee.

Klop vervolgens de eieren los. Breng ze op smaak met zout en peper en giet het eimengsel royaal over de groenten. Bestrooi dit met de geraspte kaas.

Garneer de pan met de cherry tomaatjes

Laat de pan met deksel er op nog even op het vuur staan om de eieren te laten stollen.

Check of al het ei gaar is. Zo niet, zet de pan dan even terug. Is ie wel goed zet de pan meteen op tafel met wat stokbrood en geniet van je zomergroenten omelet.

TG Facebook Comments

23.08.2018
Geplaatst in Groenten, lunch
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.