risi e bisi
Vandaag heb ik Risi e bisi voor je. Het is zeg maar het makkelijk te maken broertje van risotto en je maakt het met verse doperwtjes. Je kookt de rijst en overige ingrediënten gewoon samen in een pan! Niks erbij blijven en eindeloos roeren. Tja, daar hebben die Italianen heus ook niet altijd tijd voor en daarom bedachten ze deze Risi e bisi, ofwel Rijst met doperwten. Traditioneel maak je het met ham. Die heb ik vervangen door spekjes en ik deed er dille bij. Risi e bisi is een heerlijk zomers gerecht. En de verse tuinerwten zijn echt niet te versmaden. Niet zo melig als de diepvries- of blikvariant. Ik zou zeggen, koop ze nu een keer vers en geniet van die heerlijke smaak!

Recept

risi e bisi

4 personen – 45 minuten – makkelijk

risi e bisi

Ingrediënten

2 el olijfolie

100 gr ontbijtspek

1 ui, fijngesneden

een bakje champignons, fijngesneden

1 teen knoflook, fijngesneden

500 gr risottorijst

1 ltr kippenbouillon

250 gr verse doperwten

50 gr oude kaas, geraspt

20 gr roomboter

bosje dille, fijngehakt

verse tuinerwtenBereiding

Verhit eerst de olijfolie in een grote pan met dikke bodem en bak hierin de spek tot het lekker knapperig is. Haal de spekreepjes dan uit de pan en leg ze even apart op een bord.

Voeg vervolgens wat extra olie, de ui , champignons en knoflook toe aan het achtergebleven spekvet en bak deze 1-2 minuten mee.

Voeg dan ook de risotto toe en bak 1-2 minuten mee tot de korrels glanzen en doorzichtig zijn.

Schenk meteen daarna de bouillon erbij, voeg de spekjes toe en laat de rijst de bouillon op laag vuur langzaam opnemen. Roer af en toe even, maar niet zo vaak als bij risotto.

Voeg dan na 30 minuten de verse doperwten toe. Kook die 5 minuten mee met de risotto.

Voeg tenslotte de geraspte kaas en de roomboter toe en roer goed door. Breng het op smaak met zout en peper.

Schep de risotto in vier kommen, verdeel er de dille over en geniet!

Eet smakelijk!

risi e bisi

Nog meer zin gekregen in recepten van het seizoen?

Bestel hier mijn kookboek: Het Hollands Maandkookboek, met handige maandkalender en meer dan 100 recepten met verse Hollandse producten.

Volg me op FacebookTwitter en Instagram

 Of kom naar een van mijn workshops!

TG Facebook Comments

23.07.2018
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.