Geroosterde bloemkool
Ik heb vandaag weer een lekker bloemkool-recept: Geroosterde bloemkool met yoghurtsaus. Sinds ik ontdekt heb dat je bloemkool op veel meer manieren kan bereiden dan alleen maar koken, is er een bloemkool wereld voor mij opengegaan. Vooral de bloemkoolsteak is mijn favoriet. Daar lijkt deze geroosterde variant ook heel erg op zij het dat deze uit de oven komt. Dat is een stuk makkelijker bakken dan in de pan, dus wel zo handig als je haast hebt. Verder deed ik er gebakken aardappeltjes, gehaktballetjes en een lekker yoghurtsaus bij. Eet smakelijk

Recept

Geroosterde bloemkool met yoghurtsaus

45 minuten-2 personen-makkelijk

bevat vlees-gluten en zuivel

Geroosterde bloemkool

 

Ingredienten

1 bloemkool

komijnpoeder

peper zout

1 tl paprikapoeder.

goede olijfolie

400 gr Roseval aardappels

2 sjalotjes

1 teen knoflook

eetlepel broodkruim

400 gr gehakt

roomboter

bosje munt

schaaltje yoghurt

¼ komkommer

 

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool en aardappeltjes in de oven.

Bereiding

Verwarm eerst je oven voor op 200 graden.

Haal vervolgens het groen van de bloemkool en bewaar dit in je diepvries. Deze doet het namelijk prima in stukjes gesneden in je groentesoep.

Snijd dan de bloemkool voorzichtig in plakken. Leg die vervolegns op een bakplaat bekleed met bakpapier. Besprenkel de bloemkool met 1 el komijnpoeder, peper zout en het paprikapoeder. Druppel er dan goede olijfolie overheen.

Snijd de aardappels in schijfjes en bestrooi ze met peper en zout en besprenkel ze ook met de olijfolie. Leg ze naast de bloemkool op de bakplaat.

Schuif de bloemkool en de aardappels in de oven voor zo’n 20 minuten. Check af en toe of het niet te hard gaat.

Snipper ondertussen de sjalotjes en de knoflook fijn. Meng deze met het gehakt. Doe daar 1 ei en 1 el broodkruim doorheen. Meng goed en draai er balletjes van.

Verwarm een bakpan en doe daar de boter in. Als de boter bruist voeg je voorzichtig de balletjes toe en bak ze op middelhoog voor bruin.

Hak dan de munt fijn en meng die met de yoghurt (of kwark). Rasp de komkommer en knijp goed uit. Voeg toe aan de saus en roer goed door. Voeg een paar druppels goede olijfolie toe ne breng het op smaak met zout en peper en een snufje komijnpoeder.

Dit gerecht is ook heerlijk met zuurdesem of naanbrood! Bak deze even mee in de oven voor een extra lekker resultaat.

Geroosterde bloemkool

TG Facebook Comments

11.09.2018
Geplaatst in Groenten
0 reacties


0 reacties

You must be logged in to post a comment.